Roditelji ne šalju decu u školu zbog vršnjačkog nasilja

0

Zbog vršnjačkog nasilja jednog učenika šestog razreda Osnovne škole „Četvrti kraljevački bataljon“ iz Kraljeva nad svojim školskim drugovima, roditelji đaka ovog odeljenja drugi dan za redom nisu dozvolili svojoj deci da pohađaju nastavu.

Prema rečima roditelja, u pitanju je učenik koji je zbog vršnjačkog nasilja već promenio dve osnovne škole, ali je on i u trećoj školi, kako kažu, nastavio da maltretira učenike.

– To što deca preživljavaju je pravo maltretiranje. Nismo sigurni za njihovu bezbednost i dok taj siledžija ne bude premešten ne želimo da ih puštamo na nastavu – poručuju nezadovoljni roditelji.

Od dolaska pomenutog đaka u ovu školu, po rečima direktorke Marine Vučinić, preduzete su sve mere za korekciju njegovog ponašanja i savladavanja poteškoća koje ima, pa mu je čak određen i lični pratilac, ali škola očigledno ne može sama da reši ovaj problem.

– Prema protokolu o zaštiti učenika od nasilja u rešavanje ovog problema uključeni su i Centar za socijalni rad, Policijska uprava, Školska uprava, kao i Savet roditelja i Ministarstvo prosvete. Sa roditeljima čija deca ne dolaze u školu obavljen je sastanak i nadam se da ćemo naći način da se deca što pre vrate na nastavu – kaže direktorka Vučinić.

Roditelji razmišljaju da bojkot nastave traje dok se ne reši ovaj problem.

Share.

Comments are closed.