U Vrnjačkoj Banji otkriven spomenik Draganu Nikoliću (video)

0

Statua Dragana Nikolića krasiće deo Vrnjačkog parka u blizini Rimskog izvora, a čast da je pred mnogobrojnim posetiocima, otkrije, imao je glumac Žarko Laušević.

Laušević koji je bio veliki prijatelj Dragana Nikolića, rekao je da je Gaga mnogo voleo Vrnjačku Banju, i da je divno od svih ljudi koji su učestvovali u pravljenju i postavljanju spomenika.

– Divno je što će ostati ovaj spomenik, a ubeđen sam i potrajati mnogo duže od naših navika da vrlo često zaboravljamo neke likove. Mislim da će istorija sačuvati Gagu od zaborava i od svega što mi umemo vrlo lako da zaboravimo – objasnio je Laušević.

Svojim vrhunskim vajarskim umećem, profesor Dragoljub Dimitrijević učinio je da legendarni Gaga večno šeta Vrnjačkim parkom. On je rekao da je vajarskom rešenju veoma pomoglo poznavanje Dragana Nikolića kao glumca.

– Ne mogu da kažem da smo bistu vajali samo moj sin Miodrag i ja. Vajali su je i Milena, ali i Dragan kroz svoje uloge koji je ustvari vajao naše živote. Bila nam je čast da zabeležimo jednu takvu ličnost kroz vajanje, ali nije bilo zadovoljstva. Beležili smo jednu ličnost koja više neće biti sa nama, neće učiti druge i to je teško saznanje za umetnika. Zato nema postament, jer je on je svoj postavio u vremenu i tamo gde treba da stoji ljudski trag – rekao je Dimitrijević.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.