Kuburović: Nema sporova u vladi oko poreza za advokate (video)

0

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas u Kraljevu da nema sporova u vladi oko pitanja poreza za advokate. Ona je izjavila prilikom obilaska renovirane zgrade Osnovnog suda, da je uredba objavljena sa jednim nedostatkom, koji će biti otklonjen vrlo brzo.

– Uredba će biti onakva kao što je vlada izglasala. Nema sporova u vladi oko toga, samo je potrebno da se otkloni nedostatak koji je nastao prilikom objavljivanja navedene uredbe – rekla je Kuburović.

Ministarka se osvrnula sprečavanje nasilja u porodici, aludirajući na novi Zakon o porodici koji je počeo da se primenjuje 1. jula. Ona je napomenula da je zakon već imao dobre efekte jer je postignuta koordinacija svih organa koji se postupaju u sprečavanju nasilja u porodici.

– Za ovih nekoliko meseci primene zakona, već je razmatrano blizu 9.000 slučajeva nasilja. I sudovi i tužilaštva su preduzimali odgovarajće mere, udaljavali nasilnika iz kuće i izricali mere zabrane prilaska žrtvama. Takođe, žrtvama je pružena podrška, a blizu 1.500 individualnih planova za zaštitu žrtava je izrađeno – rekla je ministarka pravde u Osnovnom sudu u Kraljevu.

Za rekonstrukciju i nadgradnju ovog suda, utrošeno je 1,55 miliona evra. Prema rečima ministarke Kuburović, projekat je završen i pre vremena.

– Zahvalila bih se delagaciji EU koja je kroz projekat IPA programa za 2012. godinu, izdvojila 1.55 miliona evra za rekonstrukciju i nadgradnju Osnovnog suda u Kraljevu. Projekat unapređenja i efikasnosti pravosuđa ima za cilj da ubrza sudske postupke i kroz rekonstrukciju zgrade, kako bi svaki sudija imao svoju sudnicu. Imaćemo brža i efikasnija ročišta i suđenja će ići mnogo brže – rekla je Kuburović.

Kroz projekat IPA za 2012. godinu realizovan je i projekat nabavke neohodne IT opreme za pravosudne organe u iznosu od 711.500 evra.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.