Bombaš likvidiran u deliću sekunde pre nego što je izvukao osigurač bombe

0

Danijel Jovanović iz Kraljeva, ubijen je dok je izvlačio osigurač bombe koju je držao ispod jastuka, u trenutku kada je policija upala u stan u koji se skrivao sa maloletnom devojkom.

– Trenutak je bio biti ili ne biti, u pitanju su bile nanosekunde. Policajci su morali da reaguju u momentu, jer da je Jovanović uspeo da izvuče osigurač, ko zna koliko bi ljudi stradalo i ukućana, ali i pripadnika MUP-a – kaže izvor iz policije.

Policija je tragala za Danijelom jer je za njim bila raspisana sudska poternica zbog izdržavanja kazne, ali i zbog pretnji koje je proteklih dana putem društvenih mreža upućivao pripadnicima MUP-a. Naime, pretio je da će doći u policijsku stanicu i baciti bombu. Navodno je lociran u sredu uveče u blizini autobuske stanice. Kada su mu prišli policajci izvadio je bombu koju je imao kod sebe, i zapretio da će izvaditi osigurač i ubiti i policajce i sebe. Sa bombom u rukama pobegao je, a policajci su krenuli u potragu za njim. Jovanović se sakrio u stanu prijateljice u naselju  Ribnica.

Danijel Jovanović – Foto Facebook

Kraljevačka policija obavestila je vrh MUP-a o drami u naselju Ribnica, da Jovanović kao taoce drži deset osoba, među kojima petoro dece i da preti će aktivirati bombu i ubiti i njih i sebe. Odmah je na noge „dignuta“ Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), u čijem sastavu je i Pregovarački tim, koji je, kao i specijalci krenuo za Kraljevo. U naselje Ribnica pripadnici SAJ stigli su oko dva sata posle ponoći. Članovi Pregovaračkog tima pokušali su da Jovanovića odgovore od namere da aktivira bombu i ugrozi živote ukućana, ali i svoj. Pokušaji da ga smire i razoružaju međutim bili su uzaludni.

– Ranom zorom, specijalci su upali u kuću. Danijel je bio u sobi na spratu kuće. Pripadnici SAJ-a nogama su šutnuli vrata i otvorili ih. U tom momentu Jovanović je stajao pored kreveta i polako je izvlačio osigurač iz bombe. Pripadnik SAJ-a, godinama pripreman za ovakve situacije, reagovao je kako treba – pribrano. Ispalio je Jovanoviću metak u glavu, i on je pao pre nego što je uspeo da izvadio osigurač i celu kućnu digne u vazduh – kaže izvor iz MUP Srbije.

Ružica Milović, u čijem se stanu sve izdešavalo rekla je za “Srbija video“, da je Jovanović te noći došao sa devojkom N.L. (15), jer je Ružici tog dana bio rođendan.

– Sedeli smo u sobi, pričali, i Danijel me je pitao da li može sa devojkom da prespava kod mene. Otišla sam oko 2 sata da spavam u sobi sa decom, a njih dvoje je otišlo u drugu sobu. Nikakvu bombu nisam videla, niti je on pominjao. Sat vremena kasnije upali su policajci i ušlu u njihovu sobu. Ja sam izletela, ali su me oni vratili unutra. Malo nakon toga su i devojku uveli kod nas u sobu. I onda sam čula tri pucnja – kaže Ružica, dodajući da je čula od devojke da je imao bombu ispod jastuka.

Ružica kaže da Jovanović nikog od njih nije držao kao taoce i da nisu čuli da je neko iz policije sa njim pregovarao.

Radmila Jovanović, baba Danijela Jovanovića rekla je da je sramota jer je ubijen njen unuk, i to na rođendan svoje majke.

– Ubijen je bez razloga. Kažu da je imao bombu, a to je bila školska bomba. Sve mu je namešteno, nije on kriminalac. Jeste se promenio kad je izašao iz zatvora, bio je drugačiji, pomalo čudan, ali nije kriminalac. Nepokretna sam i ne znam kako ću ići na sahranu – ispričala je Radmila.

Jovanović je odranije poznat policiji za razna krivična dela, zbog kojih je odležao ukupno oko 10 godina kazne. Pre oko godinu dana izašao je iz zatvora, a onda je nedavno počeo da ostavlja preteće poruke na društvenim mrežama.

– Danas vas dižem u vazduh… Danas ostvarujem svoj dečački san, da dignem ceo SUP u vazduh. I nemojte da mislite da sam vam oprostio što ste me strpali u zatvor 10 godina. Sve ću da vam naplatim, probudili ste u meni ludilo. Ne treba mi ništa u životu, samo da im se osvetim – napisao je Jovanović na Fejsbuku.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.