Bombaš izvadio osigurač u sobi punoj dece, policija ga likvidirala (video)

0

Danijel Jovanović (32) iz Kraljeva likvidiran je nakon što je hteo da aktivira bombu u kući punoj dece i policajaca koji su sa njim pregovarali. U jednom trenutku Danijel je izvadio osigurač i pretilo je da će ispustiti bombu. Odmah je likvidiran, a bomba sačuvana da se ne aktivira.

Drama se odigrala u noći između srede i četvrtka, oko 3.30 sati, kada su policajci tragajući za Danijelom Jovanovićem, uspeli da ga lociraju u naselju Ribnica, u Ulici Božidara Milunovića.

– On je višestruki zatvorski povratnik, i tek je skoro ponovo izašao iz zatvora. Tražen je zbog krađa, ali i zbog pretnje da će baciti bombu na zgradu Policijske uprave u Kraljevu. Kada je policija naišla na njega u blizini autobuske stanice u Kraljevu, on je zapretio da će baciti bombu na njih. Nakon toga je pobegao u Ribnicu – saznajemo u policiji.

Soba u kojoj je Jovanović likvidiran

U kući u koju je Jovanović pobegao, stanovale su dve porodice. On je otišao kod samohrane majke sa dvoje dece, i sa svojom maloletnom devojkom, a u prizemlju je živeo još jedan par sa troje dece. Komšija iz prizemlja koji nije želeo da ga imenujemo, rekao je za „Srbija video“ da ih je probudila buka, nalik onoj kada se nešto ruši.

– Nisam znao gde sam. Svi smo se probudili u tom trenutku. Posle dvadeset minuta je sve prestalo. U jednom trenutku sam izašao napolje i video policajca i brzo se vratio unutra i rekao ženi da ne izlazi. Ubijeni tu nije živeo već je samo dolazio kod komšinice – kaže komšija iz prizemlja.

Tomo Milojević, komšija iz susudne kuće, kaže da se žena kod koje je Jovanović dolazio, doselila u tu kuću pre mesec dana.

– Tada je noću često iz njenog stana počela da se čuje buka i glasna muzika, pa sam morao da se požalim policiji. Do prethodnog jutra se sve smirilo, a onda potpuni haos – priča Milojević.

Nakon drame i likvidacije Jovanovića, u kući nismo zatekli nikog. Ulazna vrata su bila otvorena, a u jednoj od soba, na krevetu, ostao je Jovanovićev krvavi trag, što nam je govorilo da se drama i akcija spasavanja upravo u njoj odigrala.

Danijel Jovanović poznat je policiji od ranije. Uglavnom po razbojništvu i krađama, zbog kojih su ga neki prozvali „mačka“. Ali, ni dilovanje droge mu nije bilo strano. Poslednjih desetak godina uglavnom je proveo po zatvorima u Srbiji.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.