Kraljevo: Zatvorena „Panda“ zbog neizdavanja računa

0

Najveća investicija u Kraljevu, u poslednjih nekoliko godina, Robna kuća „Panda“, zatvorena je zbog neizdavanja fiskalnih računa. Krajem juna, otvaranje ove radnje, pratila je neviđena svečanost do tada u Kraljevu, a predstavnici grada su izjavili da su Kraljevu „potrebni ovakvi investitori“.

Svečanom otvaranju, krajem juna prisustvovali su predstavnici grada Kraljeva i Raškog upravnog okruga. Crveni tepih, bend koji je uveseljavao prolaznike satima, presecanje vrpce i konfete, tada su najavili jednu potpuno uobičajenu stvar. Otvaranje prodavnice.

Ali, onda su na scenu stupili predstavnici vlasti u Kraljevu koji su istakli da im je veoma drago što objekat nekadašnje Robne kuće Beograd, koji se nalazi u centru grada i u vlasništvu je privatne kompanije Verano motors, više nije prazan, i naglasili da je Kraljevo otvoreno za sve „investitore koji će da zaposle ljude i podstaknu razvoj privrede“.

Slika te investicije danas izgleda ovako: Crvena traka, ali Poreske uprave preko ulaznih vrata i obaveštenje da je radnja zatvorena zbog neevidentiranja prometa, odnosno neizdavanja fiskalnih računa.

– Poreski inspektori u kontrolu dolaze iz drugih gradova. Postoji mogućnost da su reagovali po prijavi građana, ali i da je kontrola sprovedena po nalogu direktno iz centrale Poreske uprave – kaže izvor iz Poreske uprave.

Vladan Slavković iz Lokalnog fronta kaže da je zatvaranje najveće investicije vlasti u Kraljevu u zadnjih pet godina od strane poreske uprave je pravi mali karmički udes.

– Naprednjačka vlast već pet godina ili ne dovodi investitore ili dovodi izmišljene poput ove kineske radnje. Bilo bi sjajno da država uvek u svuda postoji da sprovodi svoje zakone poput ovog slučaja, ali smo svedoci da je previše stranih gazdi u potpunosti posvećeno izrabljivanju srpske jeftine radne snage i da za te radnike nema pravde. Samo pelene – kaže Slavković.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.