Samo u Srbiji: Novinarima predstavili novo pogrebno vozilo!

0

JKP „Čistoća“ iz Kraljeva organizovala je konferenciju za štampu, na kojoj je predstavljeno, verovali ili ne, novo pogrebno vozilo! A vest zaslužuje pažnju, jer prema mišljenju ljudi iz ovog preduzeća, kupljeno je novo vozilo posle 11 godina.

U radnoj jedinici Gradsko groblje ovog preduzeća želeli su da najave poboljšanje svojih usluga, zbog nabavke novog pogrebnog vozila „Caddy maxi furgon 2.0 TDI“ vrednog 2,15 miliona dinara sa kompletnom opremom.

– Vozilo je najmodernije opremljeno u smislu pogrebnih usluga. Potenciramo ovo zbog činjenice da, tokom poslednjih godinu i više dana, ima sve više privatnih pogrebnih delatnika, koji nemaju adekvatna vozila za tu namenu, a pokojnici zaslužuju pijetet – rekao je Nikola Đurišić, upravnik Radne jedinice Gradsko groblje.

On je dodao kako je na državi da reši taj problem i da je najavljen nacrt novog zakona koji bi trebalo da uredi ovu oblast.

– Ovo vozilo je opremljeno klima uređajem i u kabini, i u delu gde se prevoze pokojnici – pojašnjava Đurišić, koji kaže da je kraljevačka „Čistoća“ poslednji put kupila novo pogrebno vozio, Jugo floridu 2006. godine, posle čega je nabavljen i „Mercedes vito“, a oba ova vozila se i danas koriste.

Share.

Comments are closed.