Dragan traži ekshumaciju groba brata blizanca: Sumnjam da nije umro na rođenju!

0

Dragan Stanković (41), poreklom Kraljevčanin, koji skoro tri decenije živi u Australiji, kaže da će tražiti da se ekshumira grob njegovog brata blizanca koji je umro na rođenju. Sumnja se pojavila u poslednjih desetak godina, kada su mu ljudi iz okoline Čačka, koje nikad nije sreo, prilazili i započinjali razgovor, kao da se oduvek poznaju.

Njihov otac Milorad Stanković, koji takođe živi u Australiji, rekao nam je da su njegovi sinovi, inače jednojajčani blizanci, rođeni u Kraljevu 1976. godine. Ali, jedan od njih je preminuo, kako mu je tada objašnjeno, zbog urođene srčane mane.

– Bebu smo dobili u nekoj kutiji, veličine kao za cipele. Nismo otvarali, jer smo bili poprilično potrešeni, i sahranili smo je u porodičnoj grobnici na groblju u Kraljevu. Ali, sin Dragan me je pre izvesnog vremena pitao da li sam video telo bebe. Kada sam mu rekao da nisam, on mi je ispričao šta je doživeo više puta. A ja sam hteo, iskreno, kada god sam dolazio u Srbiju da uzmem budak i otkopam grob. Ali, nisam smeo jer bi me uhapsili. I tako je to ostalo – priča Milorad.

Dragan kaže da je sumnja krenula 2006. godine, u Čačku, gde je ponekada znao da bude, pošto je na svega tridesetak kilometara od Kraljeva.

– Crv sumnje se pojavio kada je počelo da se govori o krađama beba. Tada sam počeo da vraćam film unazad, i prisetio se nekih događaja od pre više od deset godina. Sećam se da me je taksista iz Čačka ubeđivao kako me poznaje, a ja sam ga prvi put tada video. Gospođa koja je radila u video klubu se isto ponašala. Onda mi na jednoj slavi, isto u Čačku, čovek govorio da me je sretao. A ja sam im odgovarao da je to nemoguće, jer ne živim u Srbiji, već u Australiji – rekao nam je Dragan Stanković koji živi u Pertu.

On nam je rekao da je kada je čuo od oca da bebu niko nije video, shvatio da slučaj mora da se istera, kako bi svima bilo jasno, odnosno, saznali da li je beba umrla ili je ukradena.

– Tražićemo ekshumaciju groba. Pokrenućemo ceo postupak. Ne znam šta je moguće uraditi posle 40 godina, ali verovatno da na osnovu DNK nalaza, postoji mogućnost da se otkrije. Videćemo – objasnio nam je Dragan.

Afera nestalih beba godinama trese Srbiju

Udruženje roditelja nestalih beba Srbije, pre par godina iznelo je podatak da je skoro ušlo u trag 75. novorođenčetu za koje se sumnja da je ukradeno od roditelja. Izjavili su da su pojedini roditelji slučajno sretali svoju decu na najneverovatnijim mestima i tako shvatali da su živa.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.