Zaostavština osigurana kletvom: Proklet bio ko je kupi ili proda!

0

Uz kuću, jedan bračni par iz Vrnjačke Banje budućem vlasniku ostavio je i neobičan zavet. Svoju poslednju želju supružnici su istakli i na fasadi kuće.

„Ostavljamo prokletstvo onome ko proda i onome ko kupi ovu kuću“!

Jelena i Blagoje Stajković, bračni par iz Vrnjačke Banje, sastavili su ne samo nesvakidašnju oporuku, već su i poslednju želju sa nedvosmislenom porukom istakli na fasadi svoje kuće.

Poruka na mermernoj ploči na vidnom mestu privlači pažnju prolaznika koji smatraju da će se malo ko usuditi da kupi njihovu kuću.

„Vilu Stajković“ u centru Vrnjačke Banje, Jelena i Blagoje stekli su radom i teškom mukom, kažu komšije, ali da se zaostavština osigura kletvom na ovim prostorima još nije zabeleženo.

– Ovako nešto ovde ne pamtimo, ali komšija je iz Negotina, možda je to tamo uobičajeno – kaže Milanko Čeperković.

Zanimljivo je da je u kući preko puta „uklete vile“, veliki srpski pisac Dobrica Ćosić beležio prve stranice svoje knjige „Bajka“.

– Ćosić je u Vrnjačkoj Banji boravio pet godina, od 1961. do 1966. godine, u vili „Dalibor“ koja se nalazi preko puta pomenute kuće. A u toj vili su se u to vreme skupljali značajni opozicionari i disidenti – rekao nam je književnik i vrstan poznavalac Vrnjačke Banje, Boško Ruđinčanin

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.