Vrnjačka Banja dobija most koji će se zvati „Ko to tamo peva“

0

Pokretač cele priče Nikola Džamić iz Vrnjačke Banje, uz pomoć opštine i vrnjačkih privrednika, došao je na ideju da na vrnjačkoj reci podigne filmski most “ Ko to tamo peva”, koji će biti četvrti tematski most u Vrnjačkoj Banji, pored Mosta ljubavi, matematike i daljinara.

– Naziv mostu smo dali po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije svih vremena, i na njemu će biti postavljena tabla sa replikom „Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda” – kaže Džamić i dodaje da će most biti otvoren 10. avgusta kada počinje manifestacija “Dani Bate Stojkovića“.

Goran Karavesović iz lokalne Turističke organizacije kaže da je veoma pozitivno kada se pojedinci ličnim angažmanom trude da uvedu nešto novo u smislu veće afirmacije Vrnjačke Banje, koja decenijama neguje filmsko stvaralaštvo.

– Verujem da će filmski most i ograda sa filmskom tematikom biti mesto gde će se veliki broj posetilaca slikati kada dođe u naše mesto iI na taj način širiti sliku o lepotama Vrnjačke Banje – kaže Karavesović.

U čast Draganu Gagi Nikoliću, u septembru će biti postavljena njegova statua u prirodnoj veličini u Centralnom vrnjačkom parku kod Rimskog izvora.

Share.

Comments are closed.