Košarkaši Srbije prvu kontrolnu utakmicu igraju u Kraljevu

0

Prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, reprezentacija Srbije odigraće 2. avgusta u Hali sportova u Kraljevu protiv naše Univerzitetske selekcije.

Tim povodom, novu kraljevačku sportsku halu danas je obišao generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

– Biće to veliki dan za srpsku košarku jer će seniorska reprezentacija prvi put gostovati u Kraljevu. Okupljanje naših reprezentativaca zakazano je za 20. jul i od 23. jula do 6. avgusta oni će pripreme sprovesti na Kopaoniku. Prvi kontrolni meč, dakle, biće 2. avgusta u gradu na Ibru protiv Univerzitetske reprezentacije koja će tog dana doputovati iz Zrenjanina – rekao je Tomašević.

O prodaji ulaznica više detalja biće poznato narednih dana, ali već sada u Kraljevu i okolini vlada veliko interesovanje za ovaj meč.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da je posle gostovanja ženske košarkaške reprezentacije, rukometnih i teniskih selekcija, i Kraljevo dobilo priliku da organizuje još jedan sportski spektakl

– Biće to prilika da kraljevačka publika pozdravi selektora Đorđevića, Teodosića, Bogdanovića, Jovića, Marjanovića, Nedovića, Kalinića, Raduljicu i ostale, kao i da mladi iz ovog kraja na dalu vide svoje istinske idole koji s ponosom na grudima nose grb Srbije – naglasio je Terzić.

 

Share.

Comments are closed.