Iseljavaju se iz stanova, kako bi ih iznajmili za „Lovefest“!

0

Zbog ogromnog interesovanja za „Lovefest“ u Vrnjačkoj Banji, prošle godine, nekoliko dana pred početak festivala nije mogao da se nađe smeštaj. Hotelski smeštaji su i ove godine odavno zakupljeni za period od 3. do 5. avgusta, a kako saznajemo skoro da je rezervisana i većina kreveta u privatnom smeštaju.

Vrnjčani su sada došli na ideju da se isele iz svojih stanova i izdaju ih u vreme trajanja „Lovefest“.

Miloš Čeperković iz Vrnjačke Banje, ispričao nam je kako planira da se pred sam početak festivala iseli iz stana roditelja, i izda ga. Kaže da će sa cenom licitirati!

– Velika je pomama. Čekaću do pred sam početak, i onda ću ga izdati. S obzirom da imam jednosoban stan, sa klimom, internetom i kablovskom, a u njemu bi mogle da se smeste četiri osobe, ne verujem da ću ga dati ispod 150 evra za tri dana trajanja festivala – kaže ovaj Vrnjčanin.

I ostali meštani Banje su se dosetili da bi mogli da izdaju kuće ili vikendice, ali po cenama koje su ipak pristupačne za srpski džep.

– Imam dve prazne kuće. U jednoj imam tri, a u drugoj pet kreveta. Cena je 900 dinara po ležaju, za jedan dan. Kuće imaju letnje kuhinje, kupatilo i dvorišnu terasu. Udaljene su 800 metara od mesta održavanja festivala – odgovorio nam je u poruci Saša iz Vrnjačke Banje, čiji smo oglas pronašli na internetu.

Hotel „Solaris Resorts“ je rezidencijalni hotel „Lovefest“ festivala.

– Naši kapaciteti su još početkom godine u potpunosti popunjeni. Jedan deo je rezervisan od strane organizatora festivala za njihove goste i di džejeve, a drugi deo je rezervisan od stane individualnih gostiju koji dolaze na festival. Po prvi put ove godine imamo goste iz Nemačke, Engleske i zemalja bivše Jugoslavije. Što se cena tiče, recimo, dnevna cena apartmana „Penthouse“, od 110 kvadrata, na vrhu hotela, sa opremljnom kuhinjom, sobama i terasama, dva otvorena bazena i najprestižnijim velnesom iznosi 19.000 dinara – priča Nina Stamenić, menadžerka hotela „Solaris Resortsa“.

Tokom tri festivalska dana, procene su da će Vrnjačku Banju posetiti više od 60.000 mladih iz celog sveta, što znači da će samo na smeštaju dnevno biti 20.000 njih. Cene kreveta u privatnom smeštaju se kreću od 500 do 1.500 dinara, dok su cene apartmana od 15 do 45 evra po danu.

– „Lovefest“ je od prošle godine izazvao pravi cunami, kada je u pitanju smeštaj. Ljudi izdaju sve što imaju, ne bi li smestili posetioce i zaradili koji dinar, a interesovanje je ogromno. Mnogi smeštaji su još pre šest meseci rezervisani od 3. do 5. avgusta. Ali, nadamo se da će svi posetioci uspeti da nađu smeštaj, jer Vrnjačka Banja raspolaže sa 15.000 kreveta u privatnom i hotelskom smeštaju – kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije u Vrnjačkoj Banji.

Još samo stotinak mesta u Lovefest kampu

Iz godine u godinu kampera je sve više na festivalu ljubavi, pa je tako ovog leta on gotovo rasprodat, tri nedelje pre početka festivala. Ostalo je još samo stotinak mesta, a trodnevne ulaznice koštaju 15 evra.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.