Vrnjačka Banja dobila još jednu halu za pripreme sportista

0

U Vrnjačkoj Banji je otvorena nova hala, inače četvrta po redu, koja će biti namenjena isključivo za pripreme košarkaša i odbojkaša.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja rekao je da je hala „Piskavac“ multifunkcionalna, jer će je koristiti i đaci i sportisti koji budu dolazili na pripreme.

– Plan je da ova hala bude buduća „Kuća košarke“, a mlađe kategorije reprezentacije Srbije su već imale pripreme u njoj. Takođe, i KK Crvena Zvezda je već koristila ovu halu, a u budućnosti će sva bitnija košarkaška dešavanja biti vezana za ovu halu. Parket i koševi su standardizovani, i zato će moći svi da je koriste – rekao je Đurović.

Hala „Piskavac“ je prema rečima predsednika opštine četvrti sportski objekat u Vrnjačkoj Banji koji će se koristiti za pripreme. Đurović je napomenuo da su uz halu „Vlade Divac“ postali najkompletnija opština koja može da pruži usluge različitim sportistima.

Dušan Radović, direktor Sportskog centra „Goč“, koji će upravljati i održavati halu „Piskavac“, rekao je da je Vrnjačka Banja snažno zakoračila u razvijanju sportskog turizma.

– Sportski centar će nastaviti da gazduje ovom halom uz tehničku saradnju sa osnovnom školom koja se nalazi pored same hale. Prepodne će školarci moći da je koriste za časove fizičkog, a u popodnevnim satima će hala biti na usluzi klubovima iz Banje, i reprezentativcima koji budu dolazili na pripreme – rekao je Radović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.