Vrele Brazilke opet digle temperaturu na Vrnjačkom karnevalu (video)

0

Blizu 2.000 učesnika iz Malezije, Brazila, Kipra, Malte, Bugarske, Rumunije, Hrvatske… Svrstanih u 25 karnevalskih grupa, nastupilo je večeras na 13. po redu Vrnjačkom karnevalu.

I ovogodišnji karneval obeležio je nastup grupa koje neguju latino plesove i običaje, a najveća atrakcija bili su gosti iz Brazila.

– Brazilke ostavljaju publiku bez daha. Iskreno, najviše sam došao zbog njih. One su savršene – rekao nam je Milan iz obližnjeg Trstenika.

Prema procenama Turističke organizacije iz Vrnjačke Banje, karneval je u osam dana trajanja, videlo oko 350 hiljada posetilaca.

Gosti iz Hrvatske, sa ostrva Brač, iako imaju dugogodišnje karnevalsko iskustvo, mogli su da pozavide Vrnjčanima na broju posetioca.

– Iako smo navikli na karnevale, jer ih svakog leta imamo na ostrvu, I idemo često od mesta do mesta, karneval u Vrnjačkoj Banji je odličan i nemam nikakvu zamerku. Super se provodimo – kaže Petar Peša sa Brača, čija grupa već sedmu godinu za redom dolazi na Vrnjački karneval.

Nemanja Manojlović predstavnik grupe iz Rakovice kaže da je odlična atmosfera i da se ljudi super zabavljaju.

– Atmosfera je jako pozitivna, i prijatno sam iznenađen jer sam prvi put na ovom karnevalu. Planiram da dolazim i narednih godina, jer se celo ovo mesto ludo zabalja u vreme karnevalčske fešte – rekao je Nemanja.

Grupa iz Strumice iz Makedonije je prisutna na karnevalu od njegovog osnivanja, i uvek imaju odličan performans.

– Karneval je kako mi Makedonci kažemo „najdobar“. Super se zabavljamo – ispričala nam je Ivana Guševa.

Vrnjački Karneval je posle Guče i Exit-a najveća turistička manifestacija u Srbiji, zbog čega je za dosadašnji rad nagrađen prestižnim priznanjem „Turistički cvet“.

Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje kaže da je ovogodišnji karneval još jednom opravdao očekivanja, i da sada može reći da je za mnoge ljude širom Srbije i susednih zemalja, polovina jula rezervisana za Vrnjački karneval.

– Posećenost karnevala više ne treba dovoditi u pitanje. Cela Srbija već zna za našu manifestaciju, i broj posetilaca je uvek na zavidnom nivou. Prema našim procenama, ove godine je karneval videlo oko 350 hiljada posetilaca. Imamo u planu da produžimo trajanje karnevala na deset dana, sa još bogatijim programom – kaže Karavesović.

 Izvor: Srbija video
Share.

Comments are closed.