Đurović: Spremamo 150 dešavanja za 150 godina postojanja Vrnjačke Banje

0

Svečanom sednicom, opština Vrnjačka Banja proslavila je Dan opštine. Pored uručenih povelja i plaketa ustanovama i pojedincima, javnosti je poslata poruka da je najposećenija srpska banja, spremna da sledeće godine proslavi veliki jubilej, 150 godina postojanja banjskog lečilišta i turizma.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je da su u Banji otpočele mnoge investicije, da je unazad nekoliko letnjih sezona popunjena do poslednjeg mesta i da je to odlična uvertira za proslavu 150 godina postojanja.

– Sledeće godine spremamo 150 dešavanja, u čast isto toliko godina razvoja banje. Zato će svi predstavnici vlasti i institucija u Srbiji biti u Banji, na tom jubileju, koji nije samo proslava turizma našeg mesta već cele Srbije – rekao je Đurović.

On je rekao da su veoma zadovoljni što će sledeću godinu dočekati sa pet novih hotela u Vrnjačkoj Banji, i da je to znak da su dobro radili i doveli investitore.

– Imaćemo tri hotela sa pet zvezdica, sa velikim sadržajem, jer je to ono što je nedostajalo ne samo Vrnjačkoj Banji, već većini centara u Srbiji. Banja beleži najveći broj noćenja, posle Beograda – rekao je Đurović.

Povelju opštine Vrnjačka Banja dobilo je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, plakete sa zlatnim amblemom pripale su Specijalnoj bolnici „Merkur“, Ugostiteljsko-turističkoj školi i Predškolskoj ustanovi iz Vrnjačke Banje.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.