U Vrnjačkoj Banji počeo 13. po redu „Vrnjački karneval“ (video)

0

U Vrnjačkoj Banji večeras je počeo 13. međunarodni „Vrnjački karneval“ koji će trajati do 16. jula. U osam karnevalskih dana očekuje se preko 350.000 domaćih i stranih posetilaca koji će prema mišljenju Turističke organizacije Vrnjačka Banja uživati u bogatom zabavnom programu.

Karneval je tradicionalno večeras otvoren predajom ključa, koji je predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović uručio organizatorima festivala.

Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka Banja rekao je da Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Egzit, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

– Na karnevalu će biti više od 60 različitih dešavanja na šest različitih bina. Predviđeni su koncerti Željka Bebeka koji prvi put dolazi u Vrnjačku Banju, Zabranjenog pušenja, Halida Bešlića, Dragoljuba Đuričića i mnogih drugih – rekao je Trifunović, naglašavajući da se očekuje i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Dečija karnevalska povorka je zakazana za sredu 12. jul, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu 15. jula. Učesnici će stići iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja rekao je nakon otvaranja Karnevala da dobra posećenost već prvog dana obećava da će se ove godine premašiti brojka od 350.000 posetilaca.

– Ovo je dobra uvertira za sledeću godinu kada Vrnjačka Banja slavi 150 godina postojanja, kada će se u tu čast pripremiti 150 događaja. Vrnjački karneval je ove godine dosta sadržajniji, i očekujemo da Banja bude svakog dana puna gostiju – rekao je Đurović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.