Ko je Anđelka Atanasković koju je Vučić nazvao „žena zmaj“? (video)

0

Trstenička „Prva petoletka namenska“ za dve godine poslovanja ostvarila je prihod veći od 137 miliona evra. Od firme, koja je, navode u fabrici, jedva isplaćivala radnicima 20 odsto plate, sada ima redovne prihode uz prosek plate od oko 47.000 dinara.

„Prva petoletka namenska“ je nedavno na sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, i uz odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane, stigla i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

Direktorka Anđelka Atanasković kaže za Srbija video da su od „dubokog minusa“ i kašnjenja isplata dobavljačima došli do toga da imaju posao koji je profitabilan, a pravom preraspodelom novca sada posluju pozitivno.

Ona je rekla da bi finansijski rezultati realno bili još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju.

„Kada imate posla, znate i da će biti naplate. Zato su radnici dobili vetar u leđa i volju da rade. Rezultat toga su novi proizvodi i želja za osmišljavanjem drugih. Ulažemo u sebe i to je naš veliki plus. Sa sindikatom zaposlenih smo dogovorili da dobit ne utrošimo na povećanje plata, veh da uložimo u mašine„, rekla je Atanasković.

Vlada Srbije odobrila je PPT sredstva u iznosu od 3,5 miliona evra kako bi se modernizovala oprema.

Direktorka kaže da je taj novac već stigao i ići će u nabavku opreme, nove investicije…a u toku su dogovori sa dobavljačima mašina, kako bi se našle one prave koje su fabrici potrebne i koje će dati najbolje efekte.

Deo naoružanja koje se pravi u Trsteniku

Atanasković, za koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nedavno da je „žena zmaj“, kaže da je ovo zajednički uspeh i države i Ministarstva odbrane, radnika koji sa elanom pristupaju poslu…

Za sebe kaže da je veoma zahvalna predsedniku Vučiću na tom komplimentu, da je iznenađena da zna za nju i da do tada nije ni imala prilike da sretne sa njim.

„Živim u maloj sredini i nisam ni imala priliku da se sretnem sa predsednikom. Na sastanku za investicije sam se tek upoznala s njim, zahvalila mu se na komplimentima, i moram da priznam da mi sve to baš imponuje“, ispričala je Atanasković.

Atanasković, koja danas uspešno vodi fabriku sa 630 radnika, kaže i da su u početku kolege sa nevericom prihvatile činjenicu da im je žena direktor.

„Kolegama je možda i malo smetalo u početku, jer je poradio muški ego. Međutim, kasnije su rezultati doveli do toga da danas imam uvažavanje i pomoć svog tima“, kaže direktorka PPT.

Ona je u Sarajevu primila nagradu za najboljeg menadzera jugoistočne Evrope, prema mišljenju Asocijacije komora.

„Posla imamo, sve plaćamo, poreze i doprinose, redovno dobavljače i važimo za firmu u koju imaju poverenja i cene nas…Dobili smo i Oskar kvaliteta prošle godine za poslovanje i smatram da to dovoljno govori“.

PPT se pored naoružanja bavi i remontom, pa tako u fabrici postoje uređaji za ispitivanje stajnih trapova, pneumatika, kočnica i druge opreme. Fabrika ima i kapacitete tehnoloških mogućnosti Istraživačko-razvojnog centra.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.