Fanovi rolerkostera moraju posetiti Evropa Park

0

Evropa Park u Nemačkoj je drugi najpopularniji zabavni park centar u Evropi, posle Diznilenda u Parizu. Međutim, ono što posebno izdvaja ovaj park jeste raznovrsnost rolerkostera, koji čak prelaze i preko vode.

Evropa Park se nalazi u gradu Rustu, u jugozapadnom delu Nemačke, blizu granice sa Francuskom, ili preciznije, između Frajburga i Strazbura. Park ima vrlo visok kapacitete, a to znači da može da primi čak 60.000 gostiju dnevno. Godišnje, ovaj zabavni park obiđe nešto više od 5,5 miliona posetilaca.

Kraljevčanin Nemanja Božovič podelio je sa nama iskustvo koje je doživeo u Evropa Parku. On kaže da je Park podeljen u zone tj. oblasti evropskih zemalja. Pa tako možete biti u Grčkoj, Engleskoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Austriji… I svaka oblast je uređena po zemlji čiji naziv nosi.

– Nekako, zapažanje onako „na prvu“, čim uđete u Evropa Park, jeste da je sve lepo uređeno sa dosta zelenila i sa ogromnim parkingom, koji se što je za nas u Srbiji recimo neubičajeno, redom popunjava automobilima. A onda sledi ulazak u park odnosno neki grad kao iz bajke, i tu zastaje dah, tu se vaš svet realnosti završava i počinje neka sasvim druga dimenzija – kaže Nemanja.

Pogled na rolerkostere koji prolaze i kroz vodu

Cena ulaznice je 47 evra po osobi za odrasle, dok je za decu je oko tridesetak. Parking za ceo dan košta 6 evra. Ali zato unutar Evropa Parka više ništa sem hrane i pića ne plaćate i možete da se vozite gde god poželite. Ipak, računajte na to da se često stvaraju redovi a u proseku se čeka oko 25 minuta za svaku vožnju ili avanturu.

A najuzbudljivija avantura u Evropa Parku i ona zbog koje mnogi posetioci dolaze jeste vožnja rolerkosterima.

– Ima ih poprilično i svi su drugačiji sa potpuno različitim vožnjama. Recimo, najveći rolerkoster oko kojeg su često gužve zove se „silverstar“. Zatim po popularnosti sledi drveni rolerkoster i onda „blue fire“ koji je najbrži i samo je za prave adrenalinske zavisnike. U parku postoji i dosta vodenih rolerkostera koji su možda i najzanimljiviji, jer u više navrata proleću kroz vodu i prave prskanje – ispričao nam je Nemanja.

Za one koji su za panoramsko mirno razgledanje kompleksa, postoji voz koji se kreće iznad parka na visini oko pet metara, obilazi ceo park i prolazi kroz svaku oblast. Takođe, postoji i mali staromodni voz kojim možete obilaziti park.

Replika afričkih gradića na vodi

U Evropa parku postoji čak i vožnja raftingom koja je takođe zanimljiva i adrenalinska. Tu je još mnogo drugih vožnji, dosta animacija za decu i parkova.

Zanimljivo je da se možete voziti i nekom vrstom čamaca po jezeru koje je tako napravljeno da bukvalno imate osećaj kao da prolazite kroz neke afričke gradove koji su podignuti na rekama ili jezerima.

Što se tiče hrane i pića, ima dosta restorana i kioska sa brzom hranom veoma zadovoljavajućeg kvaliteta. U sklopu Evropa Parka postoje tri, četiri hotela sa bazenima, a u njima možete odsesti ukoliko ste planirali da neko vreme provodite u parku. Evropa Park je otvoren svakog dana od 9 do 21 sat, dok se sve vožnje završavaju u 20 sati.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.