Vrnjačka Banja: Premijerku Brnabić dočekale žene

0

Premijerku Anu Brnabić je u Vrnjačkoj Banji dočekalo stotinak sugrađana, koji su došli da pozdrave prvu ženu premijera u istoriji Srbije. Nekako se nametnulo mišljenje da su joj se žene najviše obradovale, a u Vrnjačkoj Banji ih bilo brojčano više od muškaraca.

Vrnjačka Banja inače ne pamti da li su nekada sve novinarske ekipe koje rade u Srbiji bile u ovom mestu. A ovoga puta razlog je bio više nego opravdan, jer je nova premijerka Ana Brnabić praktično imala prvo obraćanje naciji, nakon što ju je predsednik Aleksandar Vučić predložio za mandatara za sastav nove vlade.

– Nadam se da nismo zakasnili. Valjda će sada da izađe iz zgrade opštine. Videćemo je sigurno – sve vreme je ponavljala gospođa koja je sa sinom došla da pozdravi premijerku Brnabić.

U isčekivanju dolaska nove premijerke Srbije

I upravo je baš ta žena jednim gromoglasnim aplauzom i povicima: Bravo, bravo, pozdravila Anu Brnabić kada je izašla.

– Drago mi je što se napokon jedna žena izborila da ima najvišu finkciju u državi, da je vodi i odlučuje o našoj vladi. Ne zanima me, kao što pišu po novinama da je ona ovakva ili onakva, mislim da je sposobna i da će dobro voditi Vladu Srbije – rekla nam je penzionerka Olga Vidović.

Međutim, mnogo više mladih se skupilo ispred zgrade opštine u Vrnjačkoj Banji kako bi čestitali premijerki.

– Mislim da sada imamo mnogo više motiva da uspemo. Pokazalo se da žena, kao što je Ana, može da vodi državu – kazala nam je Mirjana Vuletić koja je došla sa prijateljicama da pozdravi premijerku.

Žene brojčano nadjačale muškarce na dočeku

Ali, bilo je onih muškaraca koji su želeli da Ani čvrsto stisnu ruku i kažu: Samo napred!

– Živim u kolektivnom centru u Vrnjačkoj Banji, nakon što sam izbegao 1999. godine sa KiM. Smatram da sam morao da dočekam premijerku, jer je kao ministarka saosećala i sa porodicama ubijenih na Kosovu, i plakala kada su majke pričale o svojim tragedijama. Shvatili smo da ona ima dušu i srce i zato što sam želeo da joj priđem i stisnem ruku – kaže Sima Spasić iz Vrnjačke Banje.

Na pitanje novinara da je Dragan Marković Palma najavio da njegovi poslanici neće glasati za nju, Brnabić je samo prokomentarisala sledeće:

– Želela bih da prvo čuju moj ekspoze koji pišem, pa neka onda odluče da li će glasati za mene ili neće – poručila je premijerka.

Izvor: Srbija video

 

 

Share.

Comments are closed.