Reli šampionat Srbije startuje u Vrnjačkoj Banji

0

Vrnjačka Banja će 13. i 14. maja biti domaćin uvodnog relija za šampionat Srbije. Organizator relija je domaći klub “Verba sport”, uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Ceremonijalni start relija održan je večeras u centru Vrnjačke Banje. Čelni ljudi opštine i predstavnici Sportskog auto i karting saveza Srbije svečano su otvorili takmičenje i najavili najbolje posade koje Srbije.

Staniša Lazarac, predsednik Sportsko auto i karting saveza Srbije rekao je večeras za Tanjug na predstavljanju trke i vozača, da se posle dve decenije reli trke ponovo vraćaju u Vrnjačku Banju.

– Na startu sezone imamo ukupno četrnaest takmičara, jer većina vozila još nije spremna, ali zadovoljni smo odazivom vozača. Staza je dobro poznata svima u Srbiji ali i u bivšoj Jugoslaviji. A sada imamo prednost što je opština Vrnjačka Banja presvukla kompletan asfalt i sada je staza ravna onima u Evropi – rekao je Lazarac.

Dušan Stevanović, pomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja, kaže da osim što se Vrnjačka Banja vratila posle dugo godina na reli mapu Srbije, postignut je i dogovor da se trke održavaju u narednih deset godina.

– Cilj nam je da se za četiri do pet godina u Vrnjačkoj Banji održi Evropsko prvenstvo u reliju. U pregovorima smo i sa Karting savezom Srbije i očekujemo i da za nekih godinu dana u Banji osvane i karting centar – rekao je Stevanović.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je da ponovno vraćanje reli šampionata ima višestruki značaj za ovu najpoznatiju srpsku banju.

– Za nas je ovo sada pionirski poduhvat kako bi već naredne godine napravili plan, i spremićemo i vredne nagrade za pobednike, učesnike i posetioce. Ono zašta se spremamo su brdske trke koje će se u oktobru održati u Vrnjačkoj Banji na planini Goč. Voziće se na putnoj deonici od 17 kilometara koju smo prošle godine uredili i stvorili uslove za bolji odlazak na Goč iz Vrnjačke Banje – rekao je Đurović.

Izvor: Srbija video

 

 

 

Share.

Comments are closed.