Opasna igra na vrhu zgrade

0

Dugogodišnji nedovršeni objekat na mestu nekadašnje prodavnice „Crvena zvezda“ u Kraljevu, izgleda da je pravi izazov za tinejdžere. Grupa učenika koja je uslikana, popela se na ovu zgradu, a tamo su u igri proveli par sati. Zabrinjavajuće je što je zgrada napuštena, ograda se lako preskače, a deca se uglavnom penju na vrh, na peti sprat i sede na ivici zgrade.

– Šetali su se po ploči zgrade, koja je u nivou petog sprata, gurkali, fotografisali, dolazili do ivice da vide šta ima dole, a jedan dečak je i seo na ivicu zgrade. Bio sam zgranut prizorom – ispričao nam je Mihajlo Jevtović koji je decu u opasnoj igri uslikao sa trga.

– Razmišljao sam da pozovem policiju i u tom trenutku kao da su me čuli, pokupili su stvari i otišli. Ovoga puta je ova opasna igra završena na sreću dobro – dodaje ovaj Kraljevčanin.

Ispred ove zgrade koja je više od decenije u izgradnji, postavljena je ograda duž Omladinske ulice, ali nije najbolje obezbeđen deo zgrade u dvorištu.

Jasminka Jovanović, načelnica Odeljenja inspekcijskih poslova u Kraljevu, rekla nam je da im je poznato da se maloletnici penju na ovaj objekat.

– Taj objekat je ograđen i ima skelu. Deca odvaljuju jedan deo ograde i tako se provlače, a onda i penju na vrh. Više puta smo obaveštavali policiju, mislim da su ih jednom čak i zatekli, ali s obzirom da se radi o maloletnicima, zakon traži posebno postupanje prema njima. Vlasnik je više puta ograđivao objekat, ali on nije u obavezi da 24 sata ima nadzor nad njim – kaže načelnica Jovanović.

Građani smatraju da bi nadležni morali da intervenišu pre nego što neko nastrada.

– Bliži se kraj školske godine kada deca traže za njih “interesnatna” mesta za druženje i fotografisanje – rekao nam je jedan prolaznik.

Poslovno stambeni objekat na mestu nekada popularne Trgoprometove samousluge “Crvena zvezda”, počelo je da gradi preduzeće “Valve profil” iz Ratine, ali su radovi odavno obustavljeni.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.