Pas koji je doživeo srpsku bajku: Odselio se u Ameriku!

0

Pas Rojs, kojeg su aktivisti Udruženja za zaštitu životinja iz Kraljeva pronašli na ulici, izgladnelog i nalik živom kosturu, našao je novi dom, i to u Americi. Rojs je od Kraljeva prešao 9.400 kilometara da bi stigao u svoj novi dom u Misisipiju.

Kao u priči sa srećnim krajem, koja bi svako emotivno biće naterala na suze, sudbina se poigrala sa psom Rojsom. On sada uživa u blagodetima te velike i blještave Amerike, snu koji bi svaki stanovnik Srbije poželeo.

Kraljevo 03 - Ovako je izgledao u kraljevačkom prihvatilištu - Foto privatna arhiva

Rojs kada su ga aktivisti pronašli na ulici

Nekada napušten, izgladneo, mršav pas, koji je besciljno lutao kraljevačkim ulicama i sokacima, tražeći da pojede bilo šta od hrane, danas uživa u raskoši i izobilju hrane. Kao u priči „Negde u zemlji snova“, Rojsov san postao je java.

Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja „Spaske“ iz Kraljeva, Rojsa su pronašli napuštenog na ulici i smestili ga u prihvatiliste.

– Slikala sam ga i oglašavala, ali se mesec dana niko nije javio jer je izgledao kao kostur. Onda se javila žena iz Beograda koja je želela da ga udomi. Odvezli smo ga kod nje, ali ona se posle 15 minuta predomislila. Iako smo ga od Kraljeva vozili za Beograd, nije želela da prihvati Rojsa, jer je zbog pada imuniteta počela i dlaka da mu opada – priča za „Srbija video“, Danijela Jović iz Udruženja „Spaske“.

Iako su ovoj gospođi predočili da će pas uz bolju hranu i topao dom brzo početi da napreduje, ona je aktiviste vratila sa vrata. Nakon toga, smešten je u pansion za pse, koji poseduje Udruženje „Spaske“.

Spletom srećnih okolnosti, od tog trenutka Rojsu počinje da se ostvaruje „srpski san“. Tada su njegovu priču na fejsbuk stranici udruženja videli volonteri društva „Animal Rescue Serbia“ iz SAD.

– Oglasili su ga na njihovoj stranici i ubrzo uspeli da mu nađu dom. Odmah smo otpočeli sa pripremom papira za put koji je trajao par meseci. Za to vreme je on dobio na kilaži i popravio se. Kada je sve bilo spremno Rojs je krenuo na svoj životni put – kažu iz Udruženja „Spaske“ iz Kraljeva.

Volonteri društva „Animal Rescue“ su se organizovali i pratili njegov put do Rojsovog novog doma u Misisipiju.To su zabeležile čak i njihove televizije.

Kraljevo 02 - U novom domu sa novim prijateljima - Foto Privatna arhiva

U novom domu sa prijateljima

Rojs je oko vrata sve vreme puta nosio natpis Kraljevo Serbia – Misisipi, a na tabli su se smenjivale kilometraže puta koji je prelazio. Posle pređenih skoro 10.000 kilometara, pas Rojs je stigao u svoj dom. Srećan u svojoj novoj porodici, Rojs trenutno radi i kao terapeutski pas.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.