Skijanje na vrnjačkoj strani Goča sve privlačnija destinacija

0

Zimski raspust je prava prilika da ga mnogi roditelji sa svojom decom, iskoriste za skijanje na Goču. Ova planina je od centra Vrnjačke Banje udaljena desetak kilometara, a u zimskoj sezoni, skijašima su na raspolaganju dve ski staze dužine od 500 metara, idealne za prve korake na snegu. Ali, osim početnika i oni iskusniji skijaši mogu uživati u spustu, jer je visinska razlika od podnožja do vrha staze, čak 150 metara.

Dušan Radović, direktor SC Vrnjačka Banja, rekao je za “Srbija video” da su uslovi skijaških staza ove sezone kvalitetni, da su staze utabane i da ima dovoljno snega.

– Staze su opremljene sistemom “sidro”, a kapacitet je 1.070 skijaša po satu. Dnevni ski pas je 600 dinara, a na raspolaganju imamo i noćno skijanje, čija je cena 800 dinara. Radno vreme staze je od 10 do 16 sati, a noćno skijanje je vikendom u vremenu od 15.30 do 22 sata – kaže Radović.

Iz SC Vrnjačka Banja očekuju da broj skijaša doživi kulminaciju tokom zimskog raspusta, a gosti nisu samo iz Vrnjačke Banje. Ljubitelji skijanja dolaze iz Kraljeva, Trstenika, Kruševca, Kragujevca, što prema rečima Radovića, predstavlja jedan širi region oko Goča.

Staza na Goču

Visinska razlika od podnožja do vrha staze je 150 metara

Radović kaže da Vrnjačka Banja i Kraljevo imaju master plan, koji bi u budućnosti trebalo da zajednički privuče skijaše i ponudi im sve staze na Goču.

– Kompletna planina Goč je ponuđena kroz jedan zajednički projekat. Nisu u pitanju samo staze sa vrnjačke i kraljevačke strane Goča, već i kompletna natura Goča koja je interesantna “Skijalištima Srbije”. Plan je da se instalira sistem za veštačko osnežavanje, a Goč bi se kretao u pravcu adrenalinskog turizma – rekao je Radović, naglašavajući da je u planu i zajednička staza za planinski biciklizam.

Skijaši sa kojima smo razgovarali, uživali su prelepom danu na Goču, a ono što je najvažnije, bili su zadovoljni stazama.

– “Staza je sjajna, jer se čovek ovde oseća kao kod kuće”. “Gornji deo staze je ekstreman, ali kada popijemo dve grejane kod baba Ruže onda nema problema”! “Staza je mnogo kvalitetnija ove godine, očekujemo sneg i nadamo se da će još potrajati sezona” – ispričali su nam skijaši koje smo zatekli na stazi.

Izvor: Srbija video

 

 

Share.

Comments are closed.