Kraljevački spasioci spasili tri žene iz zavejane Studenice

0

Pripadnici vatrogasno-spasiličke jedinice iz Kraljeva krenuli su od jutros sa spešavanjem zavejanih žena iz okoline Studenice. Koliko je nepristupačan i opasan teren, pokazuje i podatak da su pored osam kilometara probijanja sa motornim sankama, morali i još skoro kilometer da pešače i očiste sneg da bi sanke mogle da prođu.

Spasioci Bojan Ristović, Darko Janić, Ranko Tlačinac i Saša Đorđević su bili deo ekipe koja je u sredu krenula u hitno spašavanje starih, bolesnih i nepokretnih žena koje je sneg potpuno odsekao.

Iz sela Zasad u Studenici evakuisana je Vera Pavlović (87) koje bolesna i teško se kreće. Bakicu su spasioci odveli kod rodbine gde će ostati dok sneg ne otopi.

kraljevo-03-ristovic-janic-tlacinac-i-dordevic-spasioci-iz-studenice– Pešačili smo skoro kilometar kroz jako velike i duboke smetove, da bi smo stigli do bake Vere. Ali, izvukli smo je I bila je jako srećna kada nas je ugledala – ispričao nam je Bojan Ristović.

Mnogo teži posao čekao je spasioce u Savovu gde su morali da se probiju do dve bolesne žene, inače korisnice Centra za socijalni rad, od kojih je jedna nepokretna.

Kako smo saznali u Odeljenju za vanredne situacije, spasioci su intervenisali kod jednog muškarca kod Jošaničke Banje. Njemu su dopremljeni lekovi i hrana.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.