Inkasantkinja iz Kraljeva: Hladnoća prvo kreće od stopala i nogu!

0

Suzana Ćorbić iz Kraljeva, inkasantkinja u Parking servisu, vremenske uslove poznaje bolje od mnogih meteorologa. Ona već 11 godina radi na ulicima u centru Kraljeva i naplaćuje parkiranje. Suzana nam je otkrila da je vreme više ne može iznenaditi, jer je sve prošla.

– Nekako sam oguglala na vreme. Kada dođe zima, razmišljam o letu, a kada dođe leto onda o zimi. Naravno da je teško raditi kada su ovako ledeni dani. Najgore je za stopala i noge, jer od njih kreće hladnoća u telu. A sada zamislite kada morate da budete napolju i na -15 stepeni, od osam do dvanaest sati dnevno – priča Suzana Čorbić.

Iako deluje nestvarno da neko toliko sati radi napolju, na tako velikom minusu, inkasanti u Parking servisu, primorani su da tako rade svoj posao jer u Kraljevu ne postoji sms naplata parkiranja.

– Morate mnogo dobro da se obučete, kako mi kažemo u šesnaest bluza i čarapa! Mislim da kada bi neko novi počeo ovaj posao da radi sada, pobegao bi posle nekoliko dana, sigurno. I kada su velike vrućine mnogi odustanu, a o zimi da ne pričamo. Sve je stvar navike, ali i moranja, jer treba od nečega da se živi – ispričala nam je Suzana.

Ona nam je rekla da je nikakva zima više ne može iznenaditi, iako je u ovakvim vremenskim uslovima teže raditi i sa vozačima, jer ih treba usmeriti na slobodno parking mesto, a nekada i očistiti od snega.

Inače, svi magistralni i regionalni putevi u kraljevačkom kraju su prohodni, redovno se čiste i posipaju agregatima tako da se saobraćajna komunikacija odvija bez većih problema i zastoja. Kako saznajemo u Odeljenju za vanredne situacije, prohodni su i prilazi Kopaoniku i Goču, a dodatna mehanizacija angažovana je na raščišćavanju lokalnih puteva u brdsko-planinskom području rudnjanskog i studeničkog kraja.

– Put Studenica – Rudno je prohodan, a radi se na osposobljavanju lokalne saobraćajne komunikacije ka selu Bzovik i okolnim zaseocima na Rudnjanskoj visoravni. Situacija je pod kontrolom i bar zasad nema ugroženog stanovništva. Mehanizacija je angažovana i na raščišćavanju seoskog puta u Ravanici – kaže Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

Snabdevanje električnom energijom u kraljevačkom kraju je stabilno, a otklonjen je i kvar u vrnjačkim selima koja su zbog preopterećenosti mreže u noći između subote i nedelje ostala bez struje.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.