Bakica odbija da napusti zavejani dom zbog stoke

0

Vera Radivojević (80) sa Rudna kod Kraljeva ne želi da napusti svoju kuću iz zaseoka Brezova zbog sitnije stoke koju ima na svom imanju, na kojem inače živi sama. Zbog velikih smetova, prilazi nekim zaseocima na Rudnu su neprohodni, pa su pojedini meštani, koji mahom sami žive, odsečeni od komšija i seoskih puteva.

– Imali smo problem sa buldožerom koji zbog temperatura koje su spuštale do 25 stepeni ispod nule, nije mogao da se pokrene, pa smo poslali mehanizaciju da radi na rasšišćavanju terena kako bi se oslobodili prilazi domaćinstvima. Vetar na ovoj visoravni pravi smetove visine do jednog metra, i to stvara velike probleme – rekao je za „Srbija video“, Radioca Kočović načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

Kočović kaže da postoji problem sa meštankom zaseoka Brezova, Verom Radivojević, koja je bolesna i ne želi da napusti svoj dom.

– Nije bila u stanju da odnese seno u štalu i nahrani stoku, jer je bolesna. Vatrogasci-spasioci su priskočili u pomoć i uz podršku par meštana, i probili se do njene kuće. Za sada ima lekova, ali lekari iz Ušća će sutra otići da je obiđu. Nakon pregleda će biti doneta odluka da li je potrebno da je prevezemo do stacionara. Žena ne želi da napusti svoju kuću kako joj stoka ne bi ostala sam, jer se plaši da će uginuti – kaže Kočović.

Meštani nekoliko sela u opštini Vrnjačka Banja su između subote i nedelje ostali bez struje, jer je došlo do kvara u trafostanicama. Ali, u nedelju u prepodnevnim satima, radnici Elektrodistribucije iz Vrnjačke Banje su otklonili kvar i normalizovali snabdevanje električnom energijom za ovaj kraj.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.