Ostali bez posla u AMSS a nema ni zaostalih plata ni otpremnina

0

Osmorica radnika nekadašnjeg Auto moto društva iz Kraljeva, a kasnije AMSS, kroz firmu „Pomoć na putu 987“, protestovali su danas ispred svoje doskorašnje firme u Kraljevu, tražeći da im se isplate sva dugovanja.

Dragan Radulović iz Kraljeva kaže da su bez posla praktično od 1. novembra, kada im je po rešenju koje su dobili prestao radni odnos.

– Imovinu AMD Kraljevo pre pet godina je preuzeo AMSS. Radnici su ostali da rade u okviru firme „Pomoć na putu 987“, ali zadnje dve godine smo bili na minimalcu. Duguju nam plate za zadnjih deset meseci, a ni otpremnine nam nisu isplatili. A one su bile mizerne, 11.000 dinara po godini staža – kaže Radulović.

Ovaj automehaničar, što i jeste većina otpuštenih, kaže da samo njemu duguju oko 500.000 dinara.

– Radnicima se za plate duguje po 250.000 dinara plus otpremnine, u zavisnosti od godina staža. Rešenja o tehnološkom višku su bila pravosnažna i bez našeg potpisivanja. Mogli smo da se žalimo, ali smo odustali jer su po sistematizaciji, ta radna mesta ukinuta. Status firme u Kraljevu je sada takav da je privatnoj firmi poveren ceo posao – rekao je Radulović, naglašavajući da samo žele da im se isplati ono što im se duguje.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.