Peticija u centru Kraljeva: 20.000 evra dajte u humanitarne svrhe, a ne „Pilotima“

0

Grupa Kraljevčana pokrenula je potpisivanje peticije na štandu u centru grada, kojom se od čelnika lokalne samouprave zahteva da se novac predviđen za organizovanje dočeka Nove godine uz koncert „Pilota“ preusmeri u humanitarne svrhe.

Za novogodišnju proslavu u gradu na Ibru, iz gradskog budžeta opredeljeno je 2,5 miliona dinara, a osim Kikija Lesandrića i „Pilota“ predviđen je nastup di-džeja i lokalnog rok benda uz najsavremenije ozvučenje i rasvetu.

– Smatramo da je mnogo pametnije i razumnije da se tih 20.000 evra, što je poprilična suma, preusmeri u humanitarne svrhe, da se donira za lečenje bolesne dece ili za obezbeđivanje obroka za najsiromašnije sugrađane – kaže Bojan Otašević, jedan od inicijatora peticije.

Novac za organizovanje novogodišnje proslave na centralnom kraljevačkom trgu, po rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, opredeljen je rebalansom gradskog budžeta i veoma je teško da se sada preusmeri u druge svrhe.

– Verujemo da je potrebno samo malo dobre volje da se pronađe način i taj novac ode onima kojima je najpotrebniji. Mnogo je gladnih i siromašnih u našem gradu i nije vreme da se na pesmu i proslave troše pare – poručuju Kraljevčani koji su potpisivali peticiju.

Share.

Comments are closed.