U Vrnjačkoj Banji se renoviraju zapušteni hoteli a očekuje se i gradnja terme

0

Nekoliko hotela koji su bili u državnom vlasništvu, a poslednjih godina potpuno zapušteni, dobili su nove vlasnike. Poslednjih par meseci, Vrnjačka Banja je postala pravo gradilište, jer se čak četiri hotela u potpunosti renoviraju. Najveće gradilište je na nekadašnjem hotelu „Slavija“, koji ima plan da postane „resort“, a renoviraju se i „Park“ u centru Banje, kao i „Slatina“ u blizini parka „Jezero“.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja rekao je za Tanjug da je privlačenju investitora doprinela konstantna promocija ovog turističkog mesta, ali i maksimalna posvećenost lokalne samouprave svima koji bi da ulazzu u Banju.

– Poslednjih par meseci se renoviraju četiri hotela, a plan je da svi završeni 2017. godine. Mnogi od njih su sa visokim kategorijama, a to je upravo onaj sadržaj koji je bio potreban Vrnjačkoj Banji zbog zimske sezone. Turisti traže velnes i spa centre i zatvorene bazene – rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, pregovori su doveli do toga da će se u centru Vrnjačke Banje, na veoma atraktivnoj lokaciji, sagraditi i terma, koja će po svojim karakteristikama biti veoma atraktivna i privlačna turistima.

– Očekujemo da će radovi krenuti u 2017. godini, i biti završeni prema planiranoj dinamici. Tako ćemo dobiti sadržaj za turiste kojeg u Srbiji nema, i zbog čega je preko 300.000 turista iz Srbije primorano da ide u slovenačke banje, jer mi to nemamo – kaže predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Najpoznatija srpska banja ide ka jednom cilju, a to je da se ostvari milion noćenja godišnje. Direktan prihod od turizma u budžet bio bi jedan milion, a indirektan tri do četiri miliona evra.

Izgradnja Nacionalnog vaterpolo centra trebala bi da utiče na povećan broj gostiju u Vrnjačkoj Banji. Država je Vrnjačkoj Banji dala bazene koji su korišćeni u Kombank areni na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, čija je vrednost 1,25 miliona evra.

Opština Vrnjačka Banja u dve faze, uložiće 344 miliona dinara, i otvoriti oko 70 radnih mesta u ovim objektima.

Izvor: Srbija video

 

 

Share.

Comments are closed.