Opasnost od neusklađenih semafora

0

Nedavno postavljena nova semaforska signalizacija na tri raskrsnice u Kraljevu, unela je veliku pometnju ali istrah među vozačima i pešacima, jer ima zabeleženih primera da semafori nisu uopšte sinhronizovani.

Na raskrsnicama ulica Hajduk Veljkove i Dimitrija Tucovića, i Dimitrija Tucovića i Oktobarskih žrtava, kao i kod Auto moto društava, pre dve nedelje postavljena je nova, svetlosno jača semaforska signalizacija.

Ali, odmah su usledili pozovi građana da semafori ne rade kako treba, odnosno da nisu uskla]eni. Tako se dešava na pojedinima da je recimo i pešacima i vozačima zeleno svetlo. Takav primer zabeležen je na raskrsnici Dimitrija Tucovića i Oktobarskih žrtava. Dva semafora pokazuju potpuno različitu signalizaciju za pešake.

– Bakica pored mene umalo je nastradala kad kročila na ulicu– napisala je na jedna kraljevčanka na Fejsbuku, pored slike koju je podelila sa drugima.

Ubrzo se saznalo da slični primeri postoje i na raskrsnici kod Auto moto društva i na raskrsnici Vojvode Putnike i Beogradske.

Izvor: Srbja video

Share.

Comments are closed.