Izgubio ugovor u firmi kada im je rekao da su mu bubrezi u lošem stanju

0

Milošu Stefanoviću (28) iz Kraljeva nije produžen ugovor u firmi u kojoj je radio kao kurir brze pošte, kada im je saopštio da mu je otkriveno da su mu bubrezi u lošem stanju i da rade sa svega 7 odsto. Sada se bori da prikupi najmanje oko 20.000 evra koliko mu je potrebno samo za operaciju u inostranstvu. Lekari su procenili da na dijalizi može u ovakvom stanju da izdrži svega pet godina, a da će nakon toga organi početi da trpe.

Miloš nema potencijalnih donora u svom okruženju. Otac bi mogao biti, ali ima dijagnozu, dok sa majkom nema istu krvnu grupu. Miloš je zdravstveni problem otkrio letos, i to sasvim slučajno prilikom kontrole krvi.

– Osećao sam neku pospanost i više tečnosti sam unosio. Mislio sam da je od posla jer sam radio po 12 sati dnevno. Otišao sam 19. jula na VMA gde mi je utvrđeno da mi burezi rade samo sa 7 odsto. Nedelju dana
nakon toga istekao mi je ugovor u firmi, i novi mi nisu produžili. Rekli su mi da im trebaju zdravi radnici. Dok sam bio na bolovanju, morao sam da potpišem otkazni rok, kako bi se prijavio na biro rada, jer bih izgubio zdravstveno osiguranje, a morao sam puno pregleda da obavim. Razočarao sam se, jer sam ja mogao još da radim – kaže Miloš.

Miloš, koji u Cvetkama kod Kraljeva živi sa suprugom i dva sina, sada se bori da prikupi sredstva kako bi otišao u inostranstvo na transplantaciju bubrega. Ali, potrebno je samo za operaciju prikupiti oko 20.000 evra, plus troškovi lečenja koji mogu da narastu i do 50.000 evra.

– Klinike u Španiji i Nemačkoj su najpouzdanije. Doktori sa VMA su Milošu rekli da bi dobio treći bubreg, koji bi nadoknadio ono što oštećeni ne mogu. Mi smo došli na ideju da odemo u inostranstvo samo na operaciju, a da onda oporavak bude na VMA. Tako ćemo najjeftinije proći – priča supruga Ana Stefanović, koja radi kao trgovac u prodavnici.

Humanitarnu akciju “Pozdravite moga tatu”, kako bi se pomoglo Milošu Stefanoviću pokrenula je Predškolska ustanova “Olga Jovičić – Rita” iz Kraljeva. Zajedno sa roditeljima, i ostalim humanim ljudima iz Kraljeva već je prikupljeno oko 300.000 dinara.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.