Vrnjačka Banja spremna za bokserski spektakl “Zlatna rukavica“

0

Treći put za redom, Vrnjačka Banja će biti poprište velikog bokserskog takmičenja „Zlatna rukavica“. Međunarodni bokserski turnir, 59. po redu, odžaće se u periodu, od 24. do 27. novembra u Sportskoj hali „Vlade Divac“.

Organizator turnira je Bokserski savez Srbije, dok je tehnički organizator, kao i prethodnih godina, Bokserski klub „Goč“ iz Vrnjačke Banje, uz podršku lokalne samouprave.

Selektor reprezentacije Srbije, Tomislav Antelj rekao je da je “Zlatna rukavica” jedno od tri najvažnija i najveća takmičenja i drugi najstariji turnir u Evropi.

– Čast mi je što smo ponovo došli u Vrnjačku Banju koja je najbolje mesto za organizaciju ovakvog turnira. Očekujemo učešće oko pedeset takmičara iz sedam država, Belgije, Kipra, Crne Gore, Rumunije, Škotske, Slovenije i Srbije. Naša reprezentacija će biti najbrojnija, imaćemo na užem spisku dvanaest boksera, a očekujemo i još neku prijavu do početka turnira – rekao je Antelj.

Pobednik prošlogodišnje “Zlatne rukavice”, Aleksandar Drenovak iz kluba “Goč” iz Vrnjačke Banje i kapiten srpske selekcije, nada se da će da odbrani titiulu u srednjoj kategoriji.

– Ne bih da mnogo pričam van ringa, jer više volim da publika vidi kako boksujemo, a obećavam u svoje ime, i reprezentacije Srbije da ćemo ostaviti srce u ringu. Očekujem da Hala sportova bude ispunjena kao i prethodnih godina, a ovo će ujedno i biti dobra provera za selektora da vidi na koga od boksera će moći da računa na budućim takmičenjima – izjavio je Drenovak.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, koja učestvuje u organizaciji ovog velikog bokserskog takmičenja, rekao je da je ovo mesto već postalo poznato po dobrim bokserima, zahvaljući najviše olimpijcu Aleksandru Drenovaku.

– Naš cilj je da se “Zlatna rukavica” još deset godina održava u Vrnjačkoj Banji. Potrebno je da potpišemo ugovor koji bi nam dao legitimitet, kako bi smo uložili u neophodne kapacitete. Tako bi smo i uz pomoć privrednika iz Vrnjačke Banje osposobili posebnu boksersku salu, sa profesionalnim ringom u okviru hale “Vlade Divac”. Tako bi smo dobili još jednu u nizu selekcija Srbije koje svoje pripreme imaju u Vrnjačkoj Banji – naglasio je Đurović.

Ulaznice će se prodavati u Hali sportova, a dnevna ulaznica za četvrtfinalne i polufinalne borbe će biti 100 dinara, dok će za finalna nadmetanja, poslednjeg trećeg dana takmičanja, koštati 200 dinara.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.