Povređeni srndać ležao pored puta, niko nije hteo da stane

0

Vozila koja su u utorak prolazila pored krvavog srndaća na auto putu Ljig – Preljina, ne hajući za krike koje je ispuštala životinja jer su joj bile polomljene zadnje noge i povređena kičma, otvorili su najvažnije pitanje u našim životima – humanost.

A da je definitno nestala kod ljudi, pokazao je i ovaj primer povređene životinje. Ne želeći da mu spominjemo identitet iz razloga zato što smatra da bi svaki čovek trebalo da postupi humano, odnosno da pomogne drugima, ali i životinjama, B.Č. iz Kraljeva jedini je koji je stao kada je ugledao krvavog srndaća sa polomljenim nogama pored novog auto puta Preljina – Ljig.

– Čim sam ga ugledao počeo sam da kočim i onda se vratio do njega. Stao sam izmedju trake i ograde, i popeo se, kako bih ljudima pokaziovao da ga zaobiđu. Na taj način sam usporavao i usmeravao saobraćaj da ga neko dalje ne ubija, i pozvao policiju – ispričao nam je ovaj Kraljevčanin.

Iako je policiji trebalo dobrih 40 minuta da stigne, pokušali su da nekako pomognu povređenoj životinji. Na žalost, srndać je uginuo, jer je imao je strašne povrede nakon što ga je najverovatnije udario veći automobil ili kamion.

– Nema više humanosti kod ljudi. Mahao sam i mahao, i prošlo je preko 200 vozila, dok u jednom trenutku nije stao jedan od njih. On mi je i pomogao da što pre dobijemo policiju u Čačku, kako bi došli do nas – ispričao je B.Č.

On nam je rekao da je primetio i nedostatke na auto putu, dok pokušavao da pomogne nesrećnom mladom srndaću i da je odmah nakon događaja poslao pismo ministarki Zorani Mihajlović.

– Propusti su takvi, a kasnije sam saznao da u tom delu gde je srndać udaren, prolaze i ostale životinje, da postoje otvori od oko 70 centimetara, kroz koje mogu i divlje svinje da se provuku. I zamislite da vam ona iskoči ispred auta koji ide 120 kilometara na sat. Mogu svi da izginu – kazao je ovaj Kraljevčanin.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.