Memorijalni turnir u bodi bildingu u čast Miodraga Martinovića

0

Klub za bodibilding i fitnes “Zvezda”, i Turistička organizacija Vrnjačke Banje, 29. oktobra organizuju u ovom mestu memorijalni turnir “Miodrag Miki Martinović”, u znak sećanja na legendu srpskog bodi bildinga i fitnesa, i jednog od osnivača ovog sporta Mikija Martinovića koji je preminuo u decembru ove godine.

Midrag Miki Martinović, jedan je od naših najtrofenijih sportista, a u disciplini snage na prevenstvu Srbije 1975. godine postavio je nacionalni rekord koji još uvek nije oboren. Nakon smrti Miodraga Martinovića njegova porodica u saradnji sa Turističkom organizacijom i uz podršku sportskog saveza organizuje memorijalni turnir u znak sećanja na čoveka koji je svojim radom usmerio mnoge generacije na sport, zdrav život, napravio i odnegovao mnoge vrhunske sportiste koji su predstavljali Srbiju na evropskim I svetskim turnirima.

Martinovićev najmlađi sin Miloš koji je krenuo očevim stopama kaže da je svestan da je  pred njim veliki zadatak i velika odgovornost jer treba opravdati funkciju predsednika i glavnog trenera bodibilding i fitness kluba “Zvezda”, a to posle legend kakva je bio njegov otac nije nimalo lak zadatak.

– Obzirom na veliki značaj i uticaj, koji je moj otac imao na razvoj bodibildinga i fitnesa ne samo u Vrnjačkoj Banji, nego i u celoj Srbiji i bivšoj Jugoslaviji odlučio sam da organizujem takmičenje u bodibildingu i fitnesu Memorijalni kup ’’Miki Martinović’’, koje će biti održano 29. oktobra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji. Znam da je jako teško uraditi bilo šta posle njega jer nam je svima postavio visoke standarde, ali verujem da bi bio ponosan da može da vidi da se sport koji je predstavljao njegov život I dalje neguje među mladima – poručio je Miloš Martinović.

Nakon osam godina takmičenja, od 1972. godine, nacionalnih, međunarodnih priznanja i medalja, Martinović je 1980. godine prestao sa takmičarskim bodibildingom i nastavio kao sudija na međunarodnim i domaćim takmičenjima. U isto vreme postao je i konsultant ženske bodibilding reprezentacije. Dva puta je biran za predsednika sudske komisije, a od 2000. do 2004. godine bio je na funkciji sekretara Saveza za bodi bilding.

Martinović je 1988. godine registrovao prvi bodibilding klub u Vrnjačkoj Banji. U periodu od 1991. do 1998. godine Klub za bodibilding i fitnes “Zvezda” je u saradnji sa Savezom za bodibilding Jugoslavije, čiji je član i osnivač bio Miodrag Miki Martinović, organizovao najznačajnija takmičenja u bodibildingu i to: 1991. godine poslednje prvenstvo SFRJ; 1992.godine prvo prvenstvo SRJ; 1997.godine Balkansko prvenstvo u bodibildingu, dok je 1998. godine Martinović organizovao prvo državno prvenstvo u fitnesu za žene.

 

 

Share.

Comments are closed.