Dragan Šibalić postao atrakcija u Indiji

0

– Svaki dan me mnogo ljudi zaustavlja, pitaju odakle sam i gde idem. Inače, retko ko je čuo za Srbiju i retko ko zna gde se nalazimo. Mnogi odmah pomisle na Sibir. Od sporta jedino ih interesuje kriket i bejzbol, tako da ne pomaže mnogo ni kad pomenem Đokovića. Najinteresantnije mi je kad me pitaju u kom sportu su Srbi poznati?
Lakše bi mi bilo da im odgovorim u kom nismo poznati – ispričao je Šibalić.

Dragan Šibalić, koji je javnosti postao poznat nakon što je vozio bicikl od Kraljeva do Tokija, trenutno se nalazi u Indiji, gde već skoro tri meseca vozi po Himalajima.

Posle 3.700 pređenih kilometara po Himalajima, na nadmorskoj visini od preko 5.000 metara, ovaj Kraljevčanin se vratio u Delhi kako bi se pripremio za novu biciklističku turu prema Nepalu. Ali, nije ni očekivao da će postati tolika atrakcija.

– Na ulici, na motoru me je presreo jedan momak po imenu Pardeep, znatiželjan ko sam, šta sam, odakle sam. Pozvao me je na čaj kod njega i njegovih prijatelja u obližnji foto studio gde inače rade. Na kraju mi je ponudio da budem njegov gost tako da sam kod njega prenoćio, a odgledao sam i finalnu utakmicu naših košarkaša protiv Amerikanaca. Navijalo se za „orlove“ i u Indiji – kaže Dragan.

On kaže da su mu u naselju gde je bio gost, stanovnici priredili dobrodošlicu po nekim njihovim običajima. Šibalić kaže da je oko vrata imao par kilograma cveća sigurno.

– Sutradan sam video sebe u novinama. Ništa nisam razumeo šta su napisali, ali bilo mi je simpatično – rekao nam je ovaj biciklista iz Kraljeva.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.