Vrnjačka Banja: Cepter skida „prokletstvo“ hotela „Zvezda“

0

Megalomanski projekat hotela „Zvezda 2“ sa šest spratova u samom centru Vrnjačke Banje, koji je prestao da se gradi 1990. godine, krasi ovo turističko mesto, ali kao ružna zastavština. Ali, kako saznaje „Srbija video“ ovaj hotel koji se naslanja na već poznatu „Zvezdu“, uskoro bi mogao da dobije epitet „resort“.

Od projekta izgradnje hotela sa 6 spratova i preko 1000 soba od pre 25 godina, ostao je samo “kostur”, u kojem na svakom koraku vrebaju rupe, armature, ostaci od skela, ili oronuli betonski stubovi, a pri tom je uvek mračno. Ali, i opasno, jer je dvoje tinejdžera pre par godina nastradalo u njemu.

Kako smo saznali, biznismen Filip Cepter je u petak čak pet sati proveo u Vrnjačkoj Banji, a otišao je sa planovima i dokumentima, i reklo bi se zadovoljan.

Fontana– Cepter je bio u poseti koja nije bila za javnost. Sastao se sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem, i stečajnim upravnikom HTP „Fontana“, koja u svom kompleksu, pored „Zvezde“ ima još hotela, vila i restorana. Pošto će se ovaj kompleks prodavati u celinama, Cepter je tražio od upravnika dokumentaciju za hotele „Zvezdu“, i „Fontanu“, vilu „San“ i restoran „Švajcarija“. Najviše ga je zanimao završetak radova na „Zvezdi 2“ – kaže za „Srbija video“ izvor iz opštinske uprave u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik opštine Boban Đurović u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da se sastao sa Filipom Cepterom.

– Imali smo sastanak i zajedno smo obišli nekoliko lokacija. Privatizacija HTP „Fontana“ iz Vrnjačke Banje je glavno pitanje za ovo turističko mesto. Očekujemo investitora koji će uložiti značajna finansijska sredstva, ali i sačuvati radna mesta – rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja.

HTP „Fontana“ bila nekoliko puta predmet neuspelih privatizacija, a sa kapacitetom od oko 800 ležaja u svoja četiri objekta, predstavlja najveću hotelsku kuću u Srbiji i ujedno je glavni nosilac turističke ponude Vrnjačke Banje. Sve što poseduju nalazi se na najekskluzivnijim lokacijama u Vrnjačkoj Banji.

Kapaciteti HTP “Fontana”

Hotel “Zvezda” – 11.455 m2
Hotel “Fontana” – 9.172 m2
Konačište “Sloboda” – 5.135 m2 (u restituciji)
Konačište Vila “San” – 657 m2 (u restituciji)
Hotel “Srbija” – 955 m2 (u restituciji)
Hotel “Beli izvor” na Goču – 1.174 m2 i sportski tereni 12.888 m2
Kafe “Švajcarija” – 705m2
Kafe “Goč” – 425 m2
Restoran “Snežnik” – 693 m2
Prateći objekti: perionica (365m2), centralni magacin (319m2), radionica (128m2) i poslastičarnica (126m2)

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.