Dok sam letela, gluma je imala smisla, sad više nije interesantno

0

Maje Sabljić nije bilo na bioskopskim platnima od 2002. godine, od filma „Lavirint“, i kako je otkrila za „Srbija video“, više je neće ni biti, jer je glumu ipak ostavila iza sebe.

– Više ne razmišljam o tih dvadeset godina provedenih u kinematografiji, i kao da je to bio moj neki drugi život. U to vreme je bilo mnogo lepše, drugačije, i druge vrednosti su bile na ceni – kaže Maja Sabljić, koju smo zatekli u Vrnjačkoj Banji.

Karijeru je počela tako što je 1979. godine snimila film „Lične stvari“ o svom upisu na Fakultet dramskih umetnosti. Film prati Maju Sabljić od trenutka kada završava gimnaziju do prijemnog ispita na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon prijema u uži krug kandidata ona ipak ne uspeva da te godine upiše glumu.

– Ono što želite u tim godina je kao balon, kao deca kada kažu žele da budu balerine ili teta koja radi na kasi. Ti tako misliš da je sve fino, kao šećerna vodica ili vuna, zamišljam da će ti i život biti tako fin, a to zapravo nema veze sa realnošću. Generalno, ne žalim se, jer sam imala prelepu karijeru – rekla je Sabljić.

Maja se oprobala i u pozorištu i na televiziji. Imala je svoj prvi tv šou program na našim prostorima „Zvezdanu prašinu“. Četiri godine je Maju gledala cela Jugoslavija, a tom programu se ostvarila i kao voditeljka i pevačica.
– Sada više nemam tog entuzijazma. Dok sam letela sve je imalo smisla, a sada kada čvrsto stojim na zemlji i hodam, ništa mi više nije bilo interesantno – objasnila je Maja svoje povlačenje iz srpskog glumišta.

Od 1993. je u Americi, a priča se da u Los Anđelesu živi na visokoj nozi i da stanuje na Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa. Bila je u braku sa američkim biznismenom srpskog porekla Džordžom Zečevićem sve do njegove smrti, pre četiri godine.

– Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali, najveće zvezde su ustvari najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom i često smo bili u jednom od njegovih restorana, viđali smo poznate glumce. Ali, njih niko ne sme da davi. Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio sa njima, viđali smo ih i mi – ispričala je Maja.

Maja Sabljić poznate uloge ostvarila je u filmovima „Groznica ljubavi“ (1984), „Pazi šta radiš“ (1984), „Kamiondžije opet voze“ (1984), „Druga Žikina dinastija“ (1986), TV seriji „Bolji život“ (1990), „Policajac sa Petlovog brda“ (1992, 1994), „Ona voli Zvezdu“ (2001), „Lavirint“ (2002).

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.