Protest zbog postavljanja rendgen aparata u privatnoj klinici

0

Stanari lamele „kule 4“ u Kraljevu protestuju su zbog toga što privatna klinika koja se nalazi u prizemlju njihove zgrade hoće da montira rendgen aparat. Stanari su zabrinuti zbog mogućeg štetnog zračenja.

Stanari se protive da privatni Dom zdravlja „Medikus univerzalis“ koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade u Ulici cara Dušana u centru Kraljeva, u svojoj medicinskoj ustanovi montira taj aparat.

– Ovde živi dvadesetak porodica i mi razmišljamo o našem zdravlju. Želimo da vlasnik poštuje volju većine, odnosno svih stanara koji iz straha od štetnog zračenja ne žele da u zgradi bude instaliran rendgen. Mi želimo dobrosusedske odnose, spremni smo za razgovor – kaže Marjana Radić, naglašavajući da u ovoj zgradi žive uglavnom visoko obrazovani ljudi.

Stanari su pokrenuli potpisivanje peticije, obavestili su građevinsku i zdravstvenu inspekciju, poslali su i pismo vlasniku „Medikusa“, ali kažu da nikakav odgovor još nisu dobili.

– I ranije je bilo problema jer je vlasnik, koji ima još nekoliko sličnih ustanova širom Srbije, prilikom adaptacije prostorija bez saglasnosti skupštine stanara rušio noseće zidove, pa sumnjamo da je ugrožena i statika i bezbednost zgrade – kaže Milisav Kočović.

Ovim povodom, a u skladu sa odlukom Upravnog odbora, u „Medikus univerzalisu“, međutim, ne žele da daju izjave za medije, uz kratak komentar da sve rade po zakonu i da od rendgena nikome ne preti nikakva opasnost.

Share.

Comments are closed.