Bivši radnik Magnohroma vezao se lancima ispred Gradske uprave

0

Lazar Pavlović, nekadašnji radnik fabrike Magnohrom vezao se danas lancima ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu i započeo štrajk glađu. Na ovaj potez se odlučio jer je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog toga što je bez prethodne najave poveo stotinak bivših radnika u šetnju kroz grad ka Osnovnom sudu.

Kraljevačka policija je još u maju podnela prekršajnu prijavu protiv Lazara Pavlovića, kao organizatora skupa bivših radnika Magnohroma. U prijavi piše da je Pavlović prekršio Zakon o javnom okupljanju jer je oko 120 radnika, nakon održanog govora ispred Gradske uprave u Kraljevu poveo u šetnju ulicama grada, sve do Osnovnog suda.

– Poslednjih osam godina koliko protestujemo i tražimo da nam država isplati ostatak duga, nikome nismo smetali. Sada sam postao smetnja. Mislim da je to zbog toga što moja tužba protiv države treba da bude pilot projekat za sve ostale radnike. Jer ako ja dobijem državu na sudu, a to ću i učiniti, onda će po automatizmu i svim ostalim radnicima morati da se isplati dug – kaže Pavlović.

Zbog, kako kaže, zaprećene novčane kazne i do 100.000 dinara, Pavlović se vezao lancima ispred Gradske uprave i otpočeo štrajk glađu.

– Čekam sutrašnje ročište u Prekršajnom sudu. Ovako sa lancima ću otići kod sudije. A sa mnom će i moje kolege – kategorično je rekao ovaj Kraljevčanin.

Osnovni sud je u maju doneo rešenje po kojoj je „Magnohrom“ u obavezi da Lazaru Pavloviću isplati i “ostatak” od 20 odsto dogovorenih, ali nepotpuno isplaćenih otpremnina po socijalnom pogramu iz 2012. godine. Rukovodeći se tom sudskom odlukom bivši „Magnohromci“ se nadaju da će svi koji su tada prihvatili ponudu države i napustili firmu posle pune četiri godine konačno dobiti „zaostali“ deo otpremnina, u proseku po 80.000 dinara sa kamatom.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.