Porodila se u kolima na putu od Raške ka Kraljevu

0

Dragana Stanišić (26) iz Raške porodila se u kolima dok je putovala ka Kraljevu. Beba je počela da izlazi u blizini Ušća, a medicinsko osoblje ambulante u ovoj varošici, odreagovalo je munjevito. Doktor Dragoslav Dugalić, kome je to inače bio dvanaesti porođaj u karijeri van porodilišta, uspešno je presekao pupčanik i sa ambulantnim kolima otišao do bolnice u Kraljevu.

– Žena je u toku vožnje dobila bolove i morali su da svrate u Ušće. Sami su nas pozvali i rekli nam šta se dogodilo, a naše osoblje ih je već spremno čekalo ispred ambulante. Pošto mi to nije bio prvi put da porađam van porodilišta, imao sam iskustvo šta da uradim. Nakon presecanja pupčanika, zbrinuli smo bebu i majku i sa našim sanitetom otišli u Kraljevo – ispričao nam je Dugalić.

osoblje iz uscaDragana Stanišić iz okoline Raške kaže da je dobila bolove kod kuće i da su odmah krenuli ka Kraljevu.

– Ali, moja devojčica nije htela više da čeka, i već ispred Ušća sam se porodila i tako smo stigli do ambulante. Mogu da vam kažem da je ovaj porođaj bio daleko brži i lakši nego sa prvim detetom u porodlištu – ispričala nam je Dragana sa osmehom sreće, dok je svoju bebu držala u naručju.

Doktor Dragoslav Dugalić, šef zdravstvene ambulante u varošici Ušće, u dolini Ibra, iako je stekao zvanje doktora na ruskom univerzitetu, odlučio je da se vrati u rodni kraj i pomogne meštanima planinskih sela. Zbog velike udaljenosti ove zdravstvene stanice od kraljevačke bolnice, Dugalić je do sada više desetak žena morao sam da porodi.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.