Predrag Terzić (SNS) novi gradonačelnik Kraljeva

0

Kraljevo je danas dobilo novog gradonačelnika, a odbornici Skupštine Kraljeva četvorogodišnji mandat poverili su Predragu Terziću (32) iz SNS. Za Terzića su glasala 47 odbornika od ukupno 70 koliko ih ima u kraljevačkoj skupštini. Podršku je dobio od SNS, SPS, ali i SRS.

Terzić je u svom ekspozeu akcenat stavio na građane i njihove potrebe, i rekao da će Gradske uprava prva morati da pretrpi reformu.

– Gradska uprava mora da bude prilagođena građanima. Očekujem predloge od mog tima, a onda ćemo izabrati najbolje rešenje. Kao primer, naveo bih sajt Gradske uprave, koji nijednom strancu ne bi mogao biti od koristi, jer nema verziju na engleskom. Tako nešto je u današnjici nedopustivo – rekao jeTerzić.

Terzić je rekao da je njegov plan da veoma često „borave“ u Beogradu i da kako je izjavio „napadaju, jure, lobiraju u Vladi Srbije“ za Kraljevo. Gradonačelnik je napomenuo da će javna preduzeća u Kraljevu biti često kontrolisana putem revizije. On je napomenuo i da Grad Kraljevo mora da ispoštuje lokalne privrednike i da im izađe u susret.

Jedan od planova novog gradonačelnika Kraljeva biće i razvoj ruralnog područja i seoskog turizma.

– Kraljevo ne treba posmatrati samo kao urbano jezgro, već moramo povesti više računa i o selima, a tamo ima puno problema. Iz gradskog budžeta će ove godine po prvi put biti izdvojeno 8 miliona dinara za razvoj seoskog turizma – kazao je Predrag Terzić.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.