Vraćaju se “Igre bez granica”

0

Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih Igara bez granica, City games, nakon šest godina postojanja konačno dolaze i u Srbiju, a prvi grad na kojem će ljubitelji ove zabave moći da ih gledaju biće Kraljevo, u utorak 28. juna na Gradskom bazenu, od 19.30 sati.

– Ova manifestacija kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine je to čak 200 ekipa iz 12 zemalja u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja – kaže Miroslav Krzik, autor i direktor projekta.

Igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

– Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarku. Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije – kaže Krzik.

Kraljevo 02 - Igre bez granicaEkipe se sastoje od 8 takmičara od kojih troje moraju biti ženskog pola. Do sada smo imali prilike da na igrama vidimo Alesija Sartorija iz Italije, dvosturkog osvajača olimpijske medalje, Vladimira Gojkovića, jednog od najboljih vaterpolista sveta, Sandru Pešić, bivšu košarkašku reprezentativku Jugoslavije.

Prvi korak ka familiji zvanoj City Games napravio je grad Niš koji je prošle godine dobio pozivnicu i predstavljao Srbiju na međunarodnom polufinalu u Rijeci. Tu su se nadmetali sa ekipama Makedonije, Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Herceogovine i Crne Gore, a ove godine osim Srbije ovim zabavnim igrama priključuju se  Nemačka, Holandija i Velika Britanija. Međunarodno finale će se odigrati u septembru u Biogradu u Hrvatskoj.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.