Tražili modernu halu, a sada ni reprezentaciju Srbije ne gledaju!

0

Poslednju utakmicu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u rukometu, između Srbije i Mađarske, koja je igrana u Kraljevu, pratilo je svega 200 ljudi, od čega su polovina bili obezbeđenje, volonteri i stručni štabovi. I pored toga što su mnogi u Kraljevu pričali kako je ovom gradu nephodno da dobije savremenu halu za sve vrste sportova, ispostavilo se da u nju ustvari nema ko da dođe.

Godinu dana prošlo je otkada je Kraljevo dobilo jednu od najmodernijih hala sportova u Srbiji, ali publike nema nigde. Nema je čak ni kada igraju nacionalni timovi. Poslednja utakmica između Srbije i Mađarske, veoma značajna, jer pobednik ide na svetsko prvenstvo, ostavila je gorak utisak, ponajviše kod naših rukometaša, jer su igrali skoro bez publike.

– Nije bilo prijatno ući u polupraznu halu – izjavio je posle utakmice naš selektor Dejan Perić, dodajući da mu je žao što srpski rukometaši nisu dobili podršku te vrste.

Ali, nije to jedina utakmica koja se igrala skoro bez publike. Ni mečevi FED kupa između Srbije i Španije u februaru, nisu napunili halu u Kraljevu. Jedinstvena prilika da se gleda vrhunski tenis, bodre naše najbolje teniserke, ali i vide druge, među kojima je bila Garbina Muguruza, osvajačica Rolan Garosa, nije bio dovoljan razlog da se napuni hala.

Da li je nije bio dovoljan ni razlog da novac od prodaje karata za utakmice rukometaša i rukometašica otišao za pomoć i to za Kraljevčanina Danila Jovanova?

Aleksandar Nesterović, trener rukometašica „Metalca“ iz Kraljeva kaže za „Srbija video“ da se Kraljevo brzo zasiti svega, a da su građani izgubili kulturu navijanja.

– Poslednjih dana se na društvenim mrežama navodno se povela debata kako građani nisu bili obavešteni da će Srbija igrati protiv Mađarske, baraž utakmicu u Kraljevu. To apsolutno nije tačno. Više nismo ni grad košarke ni odbojke. Utonuli smo u veliki problem – rekao je Nestorović.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić s  druge strane kaže da je zakazao marketing, i da ne treba kriviti Kraljevčane.

– Sportski savezi, u ovom slučaju rukometni je potpuno zakazao. Ništa nije urađeno na marketingu. Trebalo je maksimalno animirati stanovnike, ako su želeli punu halu – mišljenja je Ilić.

Sergej napunio Dom društvenih

Samo dan nakon rukometne utakmice, u Kraljevu je koncert imao pevač Sergej Ćetković. Iako koncert nije održan u hali, već u nekadašnjem Domu društvenih, cena karte od 800 dinara, nije bila nikakav problem da se u salu smesti oko 700 ljudi.

Izvor: Srbija video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.