Kraljevo postalo deo globalne akcije „Kroz svet u 80 himni“.

0

Devojčica Kapri Everit (11) iz Kanade posetila je danas SOS Dečje selo Kraljevu i otpevala himnu Srbije i to na srpskom jeziku!

Kapri Everit sa svojom porodicom putuje kroz 80 zemalja sveta i peva njihove nacionalne himne, na lokalnim jezicima. Srbija je 63 zemlja koju je ova porodica posetila. Cilj male Kanađanke koja će, u okviru svoje misije, pevati na 41 različitom jeziku jeste da prikupi sumu od milion dolara za pomoć SOS Dečijim selima.

– Najveće zadovoljstvo mi je što srećem decu iz SOS dečjih sela širom sveta. Moja misija je namenjena prikupljanju sredstava kako bi se pomoglo SOS selima. U Koreji sam srela devojčicu koja je sada jedna od
Kraljevo 02 - Kapri je otpevala himnu Bože pravde na srpskom - Foto N. Božovićmojih najboljih prijateljica i nadam se da ću sresti još puno prijatelja. Nisam htela da svoj glas koristim kako bih nastupala na raznim takmičenjima, već sam htela da pevanjem pomognem deci u celom svetu – kaže Kapri, dodajući da joj nije bilo teško da nauči himnu na srpskom.

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015. godine, sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama, kao što su ratovi, bolest, siromaštvo i klimatske promene, naročito deci o kojima brine Međunarodna organizacija SOS Dečija sela.

Inspiracija za naziv akcije, čiji je cilj da kroz muziku i pesmu, okupi i zbliži decu širom sveta potekla je od Vernovog romana „Put oko sveta za 80 dana“. Kapri se nada da će svojim aktivnostima inspirisati decu širom sveta da svoje talente iskoriste kako bi pomogli da svet učinimo boljim mestom.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.