Povređenu Kraljevčanku u bombaškom napadu smestili u stan za stare osobe

0

Umesto na rehabilitaciji, Ljiljana Atanasković Pavlović, teško povređena kraljevčanka u bombaškom napadu u Parizu, vreme provodi u zgradi za stare osobe, u stanu sa jednom sobicom, zajedno sa svojim suprugom Acom Pavlovićem, takođe povređenim u napadu. Ovako je njena ćerka Tamara opisala prvi put susret sa majkom.  Tamara kaže da nije mogla da veruje svojim očima kada je videla majku kako se muči u stanu umesto da bude u bolnici.

– Ona progovora jedva po koju reč i može da ustane samo na jednu nogu. Otišla sam da je posetim jer sam čula da joj je teško, ali sam se posle samo nekoliko dana vratila u Kraljevo, jer nisam više mogla to da gledam. Ubeđena sam da je Aca moju majku uspeo da nekako ubedi i izvede iz bolnice samo zbog toga da bi mogao da troši njen novac od obeštećenja – ispričala je Tamara, naglašavajući da je ona dobila 25.000, a Aca 35.000 evra.

Aca i Ljiljana su ranjeni kada se kod Nacionalnog stadiona u Parizu razneo bombaš samoubica. Njih dvoje su prodavali sportske rekvizite ispred stadiona, u trenutku kada se dogodila eksplozija. Aca je već neko vreme van bolnice, a imao je teške povrede glave, i desna šaka mu je bila skroz pokidana.

Kraljevo 03 - Ljiljana se teško krećeTamara Đorđević, Ljiljanina ćerka iz prvog braka, koja živi u Kraljevu, pre desetak dana prvi put je u Pariz otišla da vidi majku.

– Nije me odmah prepoznala kada sam stigla, ali kada sam počela da je dozivam, grlim, ljubim i plačem, ona je shvatila ko sam. Mama jedva po koju reč može da izgovori, ustaje samo na jednu nogu, jer su joj druga noga i ruka u teškom stanju, tako da je na leto očekuju operacije. Ali, najviše me pogodilo u kakvim uslovima živi. Ona se noću upiški, ne može sam da se presvuče ni okupa, treba joj pomoć oko hrane, svega. A Aca je nju doveo u taj sobičak. On ni o sebi ne može da vodi računa. Posvađali smo se zbog toga i ja sam se vratila u Kraljevo – kaže Tamara.

Ljiljanin brat Rade koji je zajedno sa ocem Budimirom pre dva meseca bio kod nje u poseti, kaže da se može dogoditi da Ljiljana više nikada ne progovori.

– Mnogo mi je teško zbog moje sestre. Mene i oca je samo gledala očima, i pomalo je pomerala levu ruku i nogu. A oči su joj bile pune suza, a ništa nije mogla da nam kaže – priča Rade.

Pavlovići žive u privremenom smeštaju

Pavlovići žive u privremenom smeštaju, u garsonjeri u Centru za stare osobe u Parizu, iako, po godinama, na to nemaju pravo. Nadaju se da će rukovodstvo opštine u kojoj žive da im izađe u susret i obezbedi dostojan smeštaj.

Izvor: Srbija video

 

 

Share.

Comments are closed.