Predstava „Drnde, vrnde, balalajka“ podigla na noge punu salu pozorišta

0

Premijera dečje predstave „Drnde, vrnde, balalajka“ koja je u nedelju uveče odigrana u Kraljevačkom pozorištu, pred punom salom, ostavila je snažan utisak na publiku. Najviše zbog toga što mnogi mogu biti srećni da u Kraljevu ima talentovane dece, glumaca, koja pretenduju da jednog dana možda postanu poznati i slavni.

Predstava je završni rad ili javni čas Druge godine škole glume „Glumaštarija“ koju vode Miodrag i Gorica Dinulović. Škola se pre dve godine preselila iz Kruševca u Kraljevo, nakon što je Miodrag Dinulović postavljen za direktora Kraljevačkog pozorišta.

Od dece koja su dolazila na časove glume, dikcije, lepog izražavanja i svega ostalog što je neophodno naučiti, izabrani su najtalentovaniji i tako je nastala predstava „Drnde vrnde balalajka“.

– Predstava je nastala po tekstu Miroljuba Nedovića iz Niša, a koja se zove „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“. Tragajući za nazivom naše predstave u trenutku dok sam gledao jedan komad u Narodnom pozorištu u Beogradu čuo sam rusku pesmu „Drnde, vrnde, balalajka“. Učinio nam se vrlo smešnim i odlučili smo da tako nazovemo predstavu. U pitanju je parodija koja jako podseća na „Crnog Gruju“, odnosno izvrtanje tema iz srpske nacionalne istorije – kaže Dinulović za „Srbija video“.

DRNDE VRNDE.00_36_34_13.Still003Dinulović nam je otkrio da je prezadovoljan, jer su deca pored fantastične glume u predstavi i sami kreirali svoje kostime.

– Pokazali smo da imamo dobru priču. Puna sala pozorišta se orila jer su fazoni bili dobro plasirani, a maleni glumci su naučili da vešto manipulišu njima – objasnio je direktor Kraljevačkog pozorišta.

Nikos Mihailović, učenik petog razreda OŠ „Svetozar Marković“, koji je imao jednu od glavnih uloga igrajući „Žarka Kralja“, kaže da je divan osećaj igrati pred punom salom.

– Uzbuđen sam i jako je lepo igrati pred puno ljudi. Mislim da smo mogli te večeri još jednom da odigramo predstavu, koliko smo bili srećni. Moram da priznam da sam u jednom trenutku zaboravio tekst, ali mi smo u školi naučili šta da radimo u takvim trenucima i kako da improvizujemo. Tako sam i uradio i ispalo je sjajno – rekao nam je Nikos.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.