U trci za gradonačelnika Kraljeva i jedna žena

0

Apsolutna pobeda SNS na lokalnim izborima u Kraljevu dala je mogućnost naprednjacima da postave svoje ljude na vodećim pozicijama u ovom gradu. Zbog toga se otvorila i mogućnost da Kraljevo po prvi put u svojoj istoriji ima ženu koja bi bila na čelu Kraljeva. Sadašnjem gradonačelniku Tomislavu Iliću (SNS) u trci za gradonačelnika, suprostaviće se, kako saznaje „Srbija video“, Marica Mijajlović (SNS) koja se trenutno nalazi na mestu direktorke Direkcije za planiranje i izgradnju.

SNS je na lokalnim izborima u Kraljevu osvojila 37,56 odsto glasova birača, i imaće 34 odbornika, od ukupno 70 koliko ih sedi u Skupštini Kraljeva. Ali, bez obzira na to što im nedostaju dva odbornika da sami imaju većinu, potpuno je jasno da će naprednjaci formirati vlast i imaće prevagu u odlučivanju za postavljanje ljudi na vodećim pozicijama.

Međutim, jedna stvar još uvek nije do kraja razjašnjena, ali ni sigurna. Sadašnji gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, pre nekoliko meseci prešao je iz redova NS u SNS, kako bi pojačao gradski odbor, ali i pokušao u narednom periodu da zadrži mesto prvog čoveka Kraljeva. Kako saznajemo on neće biti jedini kandidat o kome će se raspravljati, jer se kao njegov protivkandidat pojavljuje, za sada u uskim krugovima, Marica Mijajlović, ambiciozna direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju.

– Mislim da Tomislav Ilić ima najveće šanse da ostane na mestu gradonačelnika, pre svega zbog dobrih toma ilickontakata u Glavnom odboru SNS u Beogradu. Ali, prema nekim najavama u narednih mesec dana raspravljaće se i gospođi Mijajlović, koja se pokazala kao veoma ambiciozna osoba. Svi su igri, i nije isključeno da možda Kraljevo po prvi put u svojoj istoriji ima ženu koja bi vodila grad – kaže za „Srbija video“ izvor iz SNS.

Tomislav Ilić, sadašnji gradonačelnik Kraljeva očekuje da će nakon pozitivnih rezultata kraljevačkih naprednjaka saradnja sa centralom u Beogradu biti mnogo bolja nego što je to bio slučaj ranijih godina. Ali, na naše pitanje da li očekuje da nastavi sa poslom gradonačelnika, Ilić je ostao rezervisan.

– Nakon zvaničnog proglašenja rezultata očekuju nas sastanci unutar GrO SNS. Tako da ćemo tek videti da li ću ja dobiti podršku da započnem novi mandat kao gradonačelnik Kraljeva – rekao je Tomislav Ilić.

Kraljevo 01 - Marica Mijajlović - Foto N. BožovićMarica Mijajlović otkriva da su svi sa vrha izborne liste SNS u igri, jer su po difoltu „ti ljudi“ najbliži da postanu gradonačelnici.

– Ništa još nije odlučeno, a mislim da će premijer Aleksandar Vučić da donese konačnu odluku, a ja bih iskreno volela da baš tako bude. Tačno je da do sada u istoriji Kraljeva žena nije bilo ni među kandidatima za gradonačelnike. Postoji mogućnost da Kraljevo u narednom periodu vodi žena. Zašto da ne! – kazala je Mijajlović.

Izvor: Srbija video

Share.

Comments are closed.