Nivo Zapadne Morave porastao za preko tri metra

0

Nivo Zapadne Morave je kod Kratovske stene porastao za 3,2 a kod Miločajskog mosta za oko dva metra. Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu kaže da je zbog visokog vodostaja, Zapadna Morava poplavila oranice u svom priobalju sa obe strane Grdičkog mosta i izlila se na put Grdica-Oplanići, ali da zasad nije ugrozila domaćinstva.

grdica 2– S obzirom da vodostaj Morave raste dva do pet centimetara po satu, što je znatno manje nego tokom prethodnog dana i noći, i ukoliko uzvodno prestanu padavine nadamo se da ćemo ovoga puta proći bez evakuacije i veće materijalne štete – rekao je Kočović.

Na teritoriji Kraljeva je do sada palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, zbog čega je i vodostaj Ibra porastao za oko 80 centimetara, ali bunari gradskog vodovoda u Žičkom i Konarevskom polju nisu ugroženi. Vodostaj Ribnice je takođe porastao za jedan metar, što je dovelo do potkopavanja neuređenih delova obale.

Zbog kiše koja različitim intenzitetom neprekidno pada gotovo tri dana, nabujale su sve reke u kraljevačkom kraju, ali se nisu približile nijednoj kući.

Izvor: Srbija video

 

Share.

Comments are closed.