Maloletnici obili prodavnici, vlasnik jednog ranio u zadnjicu

0

Hranislav Dimitrijević (61) iz Progorelice kod Kraljeva, vlasnik prodavnice „Hradim“, ranio je u utorak ujutru jednog od dvojice provalnika, koje je zatekao u prodavnici kako kradu. Jedan od dvojice provalnika koji su maloletnici, ranjen je u stražnjicu, a zbog prirode povrede, prebačen je za Beograd. Dimitrijevića i drugog provalnika policija je uhapsila.

Dvojica maloletnika, koji su inače od ranije poznati policiji po prestupima, obili su u utorak ujutru prodavnicu prehrambene robe u Progorelici kod Kraljeva. Vlasnik Hranislav Dimitrijević je čuo alarm koji se uključio u oko 4.30 časova. Uzeo pištolj, koji je imao kod kuće, jer su u 22 godine koliko postoji prodavnica, više puta bili obijani, i sišao do prodavnice koja je u sklopu porodične kuće.

– Svi smo čuli alarm. Moj muž, Hranislavov sin i ja smo počeli da se oblačimo, kada smo začuli buku, povike, a zatim i pucanj. Moj svekar je lopove zatekao u prodavnici dok je ulazio u prodavnicu na kojoj su vrata bila otvorena. Oni su ga gurnuli i sa džakom počeli da beže preko puta ka kolima. Hranislav je pucao u zemlju da ih zaplaši, ali se metak odbio i pogodio jednog od njih – priča snaja Jovana Dimitrijević.

Jedan od dvojice maloletnika je kada je video da mu je ortak povređen počeo sa džakom da beži kroz dvorište preko puta, gde ga je i ostavio. Hranislav je odmah ušao u kuću i pozvao policiju i hitnu pomoć.

– Provalnici su veliki džak od kafe napunili cigaretama, i pokupili su novac koji je ostao u kasi od prethodnog dana. Moj svekar nije imao nameru da nikog povredi, samo je hteo da ih zaplaši, ali taj metak se
nekako odbio do tog mladića – objašnjava Jelena, koja i radi kao prodavačica u pomenutoj prodavnici.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“ rekao je da je maloletnik koji je ranjen star 16 godina i da je stabilno ali da je zbog povrede morao da bude prebačen u Beograd.

– Upucan je iz pištolja u levi glutalni predeo. Metak je napravio prostrelnu ranu pa je povredio levi deo karlice i otkinuo vrat butne kosti. Zbog takve povrede trasnportovan je bolnicu u Beogradu – kaže Mrvić.

Kako smo saznali u kraljevačkoj policiji, dvojica maloletnika su došla do prodavnice u ukradenom automobilu čiji je vlasnik deda jednog od njih. Takođe, kako nezvanično saznajemo, jedan od njih je pre nepun mesec dana učestvovao u pljački pumpe u Kraljevu sa još dvojicom i svi su imali fantomke na glavama. Policija ih je uhapsila posle samo nekoliko sati. Policija se nije oglasila povodom ovog događaja.

Share.

Leave A Reply