Princeza Katarina Karađorđević uručila automobil Opštoj bolnici

0

Princeza Katarina Karađorđević prilikom današnje posete Kraljevu, uručila vrednu donaciju Opštoj bolnici „Studenica“ putnički automobil „Fijat 500L“. Ovaj automobil namenjen je prvenstveno za prevoz onkoloških pacijenata kojima je potrebna terapija, a kupljen je zahvaljujući kumanitarnoj organizaciji „Lajflajn“ iz Kanade koja je pod pokroviteljstvom princeze Katarine angažovana na realizaciji ovog
projekta.

– Na donatorskoj večeri uspeli smo da prikupimo novac za šest putničkih automobila koje ćemo donirati bolnicama u Srbiji. Kraljevačka bolnica je prva dobila donaciju jer znam koliko ima problema i koliko joj je pomoć potrebna. Želim da ovaj automobil koristite dugo i uspešpno na dobrobit svih vaših pacijenata – rekla je princeza Katarina.

Princeza Katarina je prethodnih godina kraljevačkoj Opštoj bolnici poklonila još jedno sanitetsko vozilo, inkubator, 200 dušeka i posteljinu, a danas darovala je i igračke najmlađim pacijentima smeštenim na Odeljenju pedijatrije.

Boraveći u Kraljevu, princeza Katarina se sastala i sa čelnicima lokalne samouprave, direktorima javnih preduzeća i predstavnicima Udruženja građana.

 

Share.

Leave A Reply